Βρετανία | Σε αναμονή της παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον
Defence Redefined
Published on 07/07/2022 at 12:34

Αφού συνεχίστηκε το κύμα παραιτήσεων στους κόλπους της βρετανικής κυβέρνησης, τα Βρετανικά μέσα μεταδίδουν πως τελικά ο Μπόρις Τζόνσον θα παραιτηθεί. Την είδηση μεταφέρουν μεγάλα βρετανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως το BBC, το Sky News, το Reuters και η Washington Post. Ενδεικτικό είναι πως σήμερα το πρωί, ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter πως το κόμμα έχει ένα μηχανισμό για να αλλάζει ηγέτες και αυτός είναι ο μηχανισμός που συμβουλεύει τους συναδέλφους του να χρησιμοποιήσουν.

Τις τελευταίες μέρες έχουν ήδη δηλώσει παραίτηση μεταξύ άλλων ο υπουργός της Βρετανίας αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις, η υφυπουργός Οικονομικών Έλεν Γουάτελι, ο υπουργός Ασφαλείας Ντέμιαν Χιντς, ο υφυπουργός αρμόδιος για τις συντάξεις Γκάι Όπερμαν, ο υφυπουργός Πολιτισμού Κρις Φίλιπ ενώ και η υπουργός Παιδείας Μισέλ Ντόνελαν δήλωσε πως παραιτείται σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών αφότου διορίσθηκε, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξαναγκαστεί ο πρωθυπουργός Τζόνσον να παραιτηθεί. Τις σημερινές πρωινές ώρες συνεχίστηκαν οι παραιτήσεις με τον βρετανό πρωθυπουργό να μένει απομονωμένος.

Το κύμα παραιτήσεων που αφορμή έχει την σωρεία σκανδάλων τα οποία βαραίνουν την κυβέρνηση Τζόνσον και τον ίδιο προσωπικά, οδήγησαν στελέχη της κυβέρνησης και του συντηρητικού κόμματος να πιέζουν για παραίτηση του πρωθυπουργού τον οποίο αποκαλούν ακατάλληλο να κυβερνήσει.

*Φωτογραφία Αρχείου

Πηγή: Twitter, ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Βρετανία | Νέο σύστημα Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας στην Κύπρο το 2024 – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This