Βρετανία | Νέος πρωθυπουργός ο Ινδικής καταγωγής Ρίσι Σούνακ
Defence Redefined
Published on 24/10/2022 at 17:58

Ο Ρίσι Σούνακ ανακηρύχθηκε νέος ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος από τον πρόεδρο της Επιτροπής 192 των βουλευτών των Τόρις, Γκράχαμ Μπρέιντι, και θα αποτελέσει τον νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Πένι Μόρντοντ αποχώρησε από την κούρσα διαδοχής και δήλωσε ότι στηρίζει τον Σούνακ.

Ο Ρίσι Σούνακ γεννήθηκε το 1980. Είναι Ινδικής καταγωγής, γεννήθηκε στην Αγγλία αφού οι γονείς του μετανάστευσαν από την Αφρική όπου βρίσκονταν προηγουμένως. Σπούδας Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομικά (PP3) στο Πανεπιστήμιο του Oxford και MBA στο Πανεπιστήμιο του Stanford. 

Εξελέγη βουλευτής για το Ρίτσμοντ στις εκλογές του 2015 και υπηρέτησε στη δεύτερη κυβέρνηση της Τερέζα Μέι ως Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Εξωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ψήφισε τρεις φορές υπέρ της συμφωνίας για το Brexit. Μετά την παραίτηση της Μέι, ο Σουνάκ ήταν υποστηρικτής της εκστρατείας του Μπόρις Τζόνσον να γίνει αρχηγός των Συντηρητικών.

Αφού ο Τζόνσον εξελέγη ηγέτης και διορίστηκε Πρωθυπουργός, διόρισε τον Σούνακ ως Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών. Διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών την περίοδο 2020–2022.

Ο ίδιος δηλώνει βαθιά υποστηρικτής του Συντηρητικού κόμματος ενώ αναφέρει πως ως παιδί μεταναστών ήρθε η στιγμή να δώσει πίσω στην Βρετανία για όσα πρόσφερε στον ίδιο και την οικογένεια του.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία | Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας – Τα επικρατέστερα ονόματα που θα διεκδικήσουν την ηγεσία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This