Βρετανία | Δοκιμές των νέως ασυρμάτων MMR στη ζούγκλα – VIDEO και Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 16/02/2023 at 18:54

Το Βασιλικό Σώμα Επικοινωνιών της Αεροπορίας του ΗΒ, δοκίμασε το νέο σύστημα επικοινωνιών του στρατού στο Μπελίζ της Καραϊβικής, στα πλαίσια της άσκησης Exercise Mercury Canopy. Η ζούγκλα αποτελεί ένα απαιτητικό περιβάλλον για τα συστήματα επικοινωνίας καθώς η πυκνή και υγρή βλάστηση απορροφά τα ραδιοκύματα και περιορίζει τη μετάδοση. Επίσης, όπως κάθε ηλεκτρονικός εξοπλισμός, οι ασύρματοι απαιτούν προσεκτικό χειρισμό και συντήρηση για την προστασία τους σε συνθήκες ζέστης και υγρασίας.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | RF HUNTER – Αποκάλυψη του “Κυνηγού” Συχνοτήτων από την SignalGeneriX στην EUROSATORY

Ο MMR είναι ασύρματος δύο καναλιών, που επιτρέπει ταυτόχρονες επικοινωνίες φωνής και δεδομένων μέσω εναλλακτικών δικτύων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επίγειες δυνάμεις ή να τοποθετηθεί σε οχήματα και λειτουργεί και από άλλες ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις ώστε να υπάρχει διαλειτουργικότητα. Περισσότερα από 1300 MMR έχουν αγοραστεί για χρήση και από τα τρία σώματα μέσω ενός προγράμματος αξίας 90 εκατομμυρίων λιρών με την L3Harris Communications Systems UK.

Ο Ταγματάρχης Crane δήλωσε χαρακτηριστικά ο MMR είναι δύο ασύρματοι σε ένα. Παρέχει φωνή και δεδομένα επαφής μέσω ασυρμάτου ευρείας ζώνης μεταξύ της δύναμης επί του εδάφους, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνεί οπουδήποτε μέσω δορυφόρου.

Διαβάστε επίσης: Βρετανικός Στρατός | Οι διαβιβαστές του Ηλεκτρονικού Πολέμου δοκιμάζουν αναδιπλούμενο ηλιακό σύστημα τροφοδοσίας

Οι δυνατότητες δικτύωσης πλέγματος σημαίνουν ότι υπάρχει δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών, έτσι ώστε τα στρατεύματα στη ζούγκλα της Μπελίζ και πίσω στα κεντρικά γραφεία στο Κόλτσεστερ να μοιράζονται τις ίδιες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

AN/PRC-163 Multi-channel Handheld

 

Οι ασύρματοι MMR, αποτελούν τους AN/PRC-163 Multi-channel Handheld και AN/PRC-167 Multi-channel Manpack που έχουν επιλεγεί από τον Βρετανικό Στρατό στα πλαίσια του προγράμματος Multi-Mode Radio (MMR). Στα πλεονεκτήματα τους συγκαταλέγεται το μικρό βάρος, το σύστημα κρυπτογράφησης, η λειτουργία σε αντίξοες συνθήκες. Χρησιμοποιούνται ήδη από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

AN/PRC-167 Multi-channel Manpack

Διαβάστε επίσης: Bnet | Η λύση της Rafael για τακτικές επικοινωνίες στο θέατρο των επιχειρήσεων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This