Βρετανία | Αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 1,21 δισ. Δολάρια
Defence Redefined
Published on 24/12/2022 at 19:30

Στην αύξηση των αμυντικών δαπανών πάνω από 1,21 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να προχωρήσει η Βρετανία εντός της επόμενης διετίας, προκειμένου να αποφευχθούν μειώσεις στο πλαίσιο της πορείας του πληθωρισμού.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ αναμένεται την άνοιξη να ανακοινώσει αύξηση στον προϋπολογισμό, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ειδικοί σε θέματα άμυνας εκτιμούν ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας για την περίοδο 2024/25 θα πρέπει να αυξηθεί στα 50,1 δισεκατομμύρια λίρες (60,39 δισεκατομμύρια δολάρια) από το σημερινό επίπεδο δαπανών των 48,6 δισεκατομμυρίων λιρών (58.58 δισεκατομμυρίων δολαρίων) προκειμένου να αποφευχθούν κινήσεις αναπροσαρμογής του πληθωρισμού, που παραμένει σε ποσοστό άνω του 10%.

Ο Χαντ δήλωσε τον Νοέμβριο ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών και επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό σε ποσοστό τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται από τη δέσμευση του Λονδίνου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: NATO | Τα κράτη μέλη συμφώνησαν να αυξήσουν θεαματικά τον προϋπολογισμό του το 2023

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This