ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Βρέθηκε στρατιωτική παραλλαγή σε αποσκευές παράτυπων μεταναστών

Defence Redefined
Published on 18/09/2020 at 15:21

Το γραφείο Τύπου του ΕΛΑΜ, σε ανακοίνωσή του, αποκάλυψε ότι “το βράδυ της Τετάρτης, ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο, έφτασε νέο πλοιάριο με λαθρομετανάστες, ενώ πριν λίγες μέρες στην περιοχή του Μάμμαρι, νεαροί εντόπισαν ομάδα λαθρομεταναστών που πέρασαν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, στην κατοχή των οποίων ανευρέθηκαν στρατιωτικές στολές παραλλαγής”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Δρ Λάμπρου  Καούλλα, στην εφημερίδα “Σημερινή”, Κύπριοι πολίτες βρήκαν στολή στρατιωτικής παραλλαγής στις αποσκευες των παράνομων μεταναστών. 

Σε δηλώσεις του στη «Σημερινή», ο Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη διευκρίνησε πως την περασμένη βδομάδα ομάδα νεαρών στο Μάμμαρι σταμάτησαν περίπου 15 άτομα που έρχονταν από τα κατεχόμενα. Μέσα στην τσάντα ενός από τους μετανάστες βρέθηκε ρουχισμός τύπου στρατιωτικής παραλλαγής. Οι παράνομοι μετανάστες δεν ήξεραν αγγλικά για να εξηγήσουν από που ήρθαν και τι έκαναν στις ελεύθερες περιοχές. Παρά ταύτα, όλοι χάρηκαν όταν τους ενημέρωσαν ότι έρχεται η Αστυνομία.

Το δημοσίευμα επικαλείται αρμόδια στρατιωτική πηγή, η οποία επιβεβαίωσε πως το Υπουργείο Άμυνας είναι ενήμερο για το θέμα από τις κοινότητες της περιοχής. Η κατάσταση παρακολουθείται με σοβαρότητα και το ΥΠΑΜ βρίσκεται σε στενή συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης & Δημοσίας Τάξης. Καθώς η «νεκρή ζώνη» δεν αποτελεί σύνορο, αλλά Γραμμή Κατάπαυσης του Πυρός, η φρούρηση και επιτήρησή της είναι μέλημα και των στρατιωτικών αρχών για αποφυγή δημιουργίας της εντύπωσης αστυνομικής «συνοριοφυλακής». Όταν στρατιωτικό προσωπικό παρατηρήσει ροές λαθρομεταναστών κατά την επιτηρήση και την φρούρηση, τότε ενημερώνεται η Αστυνομία και το ΥΔΔΤ, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Όσον αφορά την στρατιωτική παραλλαγή που ανευρέθηκε, όπως φαίνεται, διερευνώνται όλα τα σενάρια, για το αν αυτό να ήταν απλώς ένα τυχαίο κομμάτι ρουχισμού ή μια ψηφίδα μίας πιο οργανωμένης κατάστασης.

Με πληροφορίες από: Simerini.sigmalive.

Διαβάστε επίσης: Άφιξη παράτυπων μεταναστών | Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα ηλικίας 50 και 53 ετών

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This