ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Βουλγαρικό MiG-29 συνετρίβει στη Μαύρη θάλασσα κατά τη διάρκεια άσκησης
Defence Redefined
Published on 09/06/2021 at 15:25

Ένα βουλγαρικό MiG-29 συνετρίβει στη Μαύρη Θάλασσα ενώ συμμετείχε στην άσκηση “Shabla 21” σήμερα (9 Ιουνίου 2021).

“Ένα αεροσκάφος MiG-29 της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας έχασε τη ραδιοφωνική επικοινωνία και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 00:45”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας.

Διαβάστε επίσης: Λιβύη | Συντριβή Mig-21 του LNA στην Βεγγάζη κατά την διάρκεια παρέλασης – VIDEO

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με προσωπικό και μέσα του Βουλγαρικού Ναυτικού, της διακλαδικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων, της συνοριακής αστυνομίας και της Βουλγαρικής Αεροπορίας. Η άσκηση Shabla 21 έχει διακοπεί εξαιτίας του περιστατικού, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας.

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι στις 10 π.μ. βρέθηκε το σωσίβιο του πιλότου.

Ο υπουργός Άμυνας της Γκεόργκι Παναγιότοφ είπε στο Εθνικό Ραδιόφωνο της Βουλγαρίας ότι η ακριβής τοποθεσία όπου κατέπεσε το μαχητικό αεροσκάφος δεν είναι γνωστή.

Διαβάστε επίσης: Συνετρίβη αεροσκάφος MIG-21 στην δυτική Σερβία – VIDEO & Φωτογραφίες

«Όταν συμβαίνει ένα τέτοιο συμβάν, ο πιλότος συνήθως αναλαμβάνει δράση και εκτινάσεται από το αεροσκάφος. Δεν έχουμε πληροφορίες ότι ο πιλότος εκτινάχθηκε” δήλωσε ο Υπουργός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα βουλγαρικά μέσα, ο πιλότος δεν επιχείρησε ραδιοφωνική σύνδεση με την βάση, ούτε εξέπεμψε κάποιο σήμα.

Το Εθνικό Ραδιόφωνο της Βουλγαρίας, ανέφερε ότι το αεροσκάφος χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και προοριζόταν να έχει διάρκεια ζωής έως το 2029/30. 

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤΑΚΤΟ | Αναφορές για κατάρριψη ρωσικού MiG-29 στην Λιβύη – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This