Βουλγαρία | Οι αρχές της Σόφιας πήραν μέτρα κατά της ανεξέλεγκτης χρήσης πυροτεχνημάτων
Defence Redefined
Published on 01/01/2023 at 15:00

Η ανεξέλεγκτη χρήση πυροτεχνημάτων στη Σόφια θα επιφέρει πρόστιμο από 500 έως 2.000 λεβ για φυσικά πρόσωπα, ενώ για νομικά πρόσωπα, το ύψος των προστίμων θα ξεκινά από 3.000 και θα φτάνει έως τα 10.000 λεβ, δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ ο δήμος της Σόφιας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Βεγγαλικά, κροτίδες και κάθε πυροτεχνικές συσκευές κατηγορίας F2 και F3 μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έως τις 2 τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου και κατόπιν προηγούμενης αίτησης και αδειοδότησης από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν θα υπάρξουν πυροτεχνήματα στην πρωτοχρονιάτικη παράσταση “Stage under the Stars” στην πλατεία Knyaz Alexander I, που συνδιοργανώνει ο δήμος της Σόφιας.

Η ανεξέλεγκτη χρήση πυροτεχνικών συσκευών επηρεάζει αρνητικά τα μικρά παιδιά, τα άτομα με αναπηρία και τα ζώα λόγω του δυνατού θορύβου, υπενθυμίζει ο δήμος. Υπάρχουν πάνω από 5.000 παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, χιλιάδες άνθρωποι με προβλήματα υγείας, μωρά και νήπια, κατοικίδια και αδέσποτα ζώα στην πόλη που πραγματικά υποφέρουν από την αλόγιστη χρήση πυροτεχνικών συσκευών. 

Κάθε χρόνο, ζώα τραυματίζονται ή σκοτώνονται εξαιτίας του δυνατού θορύβου, που μπορεί να τα οδηγήσει σε κατάσταση σοκ και να προκαλέσει έντονο στρες. Τα πυροτεχνήματα απελευθερώνουν επίσης πολύ υψηλά επίπεδα επιβλαβών αερίων και μολύνουν το νερό και το έδαφος.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, δέκα ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις (οικογενειακή γιορτή ή άλλη) πρέπει να υποβληθεί αίτηση στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου θα αναφέρεται πότε, πού και ποια είδη πυροτεχνημάτων θα χρησιμοποιηθούν. 

Η διάταξη απαγορεύει τη χρήση πυροτεχνικών συσκευών σε χώρους μεταξύ πολυκατοικιών, γύρω από ιατρικές εγκαταστάσεις, σχολεία, νηπιαγωγεία και εκκλησίες.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Απόφαση που προβλέπει τη χρήση “killer robots” από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This