Βολές Εθνοφυλάκων της Εθνικής Φρουράς και του Ελληνικού Στρατού στην Κύπρο – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 27/05/2022 at 08:45

Πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο η ετήσια βολή ατομικού τυφεκίου Ευγενούς Άμιλλας των Μονάδων Εθνοφυλακής, με συμμετοχή Ομάδας Εθνοφυλάκων των Ελλαδικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής Κόρνου, η Ετήσια Βολή Ατομικού Τυφεκίου Ευγενούς Άμιλλας μεταξύ Εθνοφυλάκων, την οποία παρακολούθησαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου και η Ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.   

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα, η οποία πλέον έχει καταστεί θεσμός και αποσκοπεί στην ανάπτυξη πνεύματος ευγενούς άμιλλας και ενδυνάμωσης των δεσμών εντός της ΕΦ, έλαβαν μέρος οι ομάδες των Μονάδων Εθνοφυλακής καθώς επίσης και ομάδα από το Τάγμα Εθνοφυλακής Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Σύναψης Ειδικής Συνεργασίας – Σύσφιξης Σχέσεων», μεταξύ των Μονάδων Εθνοφυλακής της ΕΦ και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.   

Η διαγωνιστική βολή, πραγματοποιήθηκε με τα ατομικά τυφέκια των εθνοφυλάκων τύπου G3A3/A4, με σταθερά σκοπευτικά από την απόσταση των 300 μέτρων. Με την ολοκλήρωση της βολής, πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης των διακριθέντων, ανά κατηγορία, ομάδων και εθνοφυλάκων από τον υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς, ενώ επιδόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής Ηγουμενίτσας από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα του 81 ΤΕΘ, την δεύτερη η ομάδα του 71 ΤΕΘ ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα του 42 ΤΕΘ.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Εθνοφυλακή | Αδελφοποίηση Ταγμάτων Κύπρου – Ελλάδας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This