ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Βαρύγδουπες δηλώσεις από Τουρκικό ΥΠΕΞ ⎸Η Τουρκία είναι ικανή να αποτρέψει τη Γαλλία στην Μεσόγειο
Defence Redefined
Published on 31/08/2020 at 09:45

Η κυβέρνηση της Τουρκίας συνεχίζει να προκαλεί και να εκτοξεύει απειλές προς όλες τις κατευθύνσεις, προφανώς ενοχλημένη από τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα τις στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και φίλιων χωρών. 

Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) απαντώντας σε ερώτηση για την δήλωση για εφαρμογή κόκκινων γραμμών του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι η Τουρκία είναι ικανή να αποτρέψει όσους επιχειρούν με αποστολή ‘αρμάδας’ να παραβιάσουν τα δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι όσοι πιστεύουν ότι έθεσαν κόκκινες γραμμές ενάντια στην δίκαιη υπόθεση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, θα αντιμετωπίσουν μόνο την αποφασιστική στάση της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης: Αεροναυτική Άσκηση “ΕΥΝΟΜΙΑ” | Οι δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στην θάλασσα και στον ουρανό της Ανατολικής Μεσογείου  – Φωτογραφίες & VIDEO

“Εάν υπάρχει μια κόκκινη γραμμή στην περιοχή, αυτή είναι τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τ/Κ που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Είναι καιρός για όσους βλέπουν τον εαυτό τους μέσα από τον γιγαντιαίο καθρέφτη να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Η ιμπεριαλιστική περίοδος που σχεδίαζαν χάρτες τραβώντας γραμμές έμειναν στο παρελθόν”.

Η Τουρκία, συνεχίζει, “είναι ικανή να αποτρέπει όσους επιχειρούν στέλνοντας  ‘αρμάδα’ να παραβιάσουν τα δικαιώματα και συμφέροντά της”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι “με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι οι συγκρούσεις στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιλυθούν με προκλήσεις παραγόντων που είναι εκτός περιοχής αλλά με διάλογο και συνεργασία μεταξύ των παράκτιων χωρών στη βάση του δικαίου”.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Γαλλίδα Πρέσβειρα | Η ΕΕ να έχει περισσότερη παρουσία στην Α. Μεσόγειο – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This