ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βάση Σούδας | Επίσκεψη Αμερικανών Γερουσιαστών στο “κόσμημα” της στρατιωτικής συνεργασίας
Defence Redefined
Published on 07/09/2021 at 14:40

Επίσκεψη πραγματοποίησαν την Κυριακή στην στρατιωτική βάσης Σούδας στην Κρήτη οι Αμερικανοί γερουσιαστές Chris Murphy, γερουσιαστής των Δημοκρατικών του Κονέκτικατ και Jon Ossoff, επίσης γερουσιαστής των Δημοκρατικών της Τζόρτζια.

Σε ανάρτησή του για την επίσκεψη των Αμερικανών γερουσιαστών, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, ανέφερε πως η βάση της Σούδας αποτελεί το κόσμημα (crown jewell) της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης των βάσεων, τους γερουσιαστές υποδέχτηκε ο πλωτάρχης Michael Mosi και στη συνέχεια έλαβαν ενημέρωση και περιόδευσαν στις εγκαταστάσεις των βάσεων. Παρόν ήταν και στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο γερουσιαστής Chris Murphy ανέφερε πως η βάση της Σούδας αποτελεί βασικό κεφάλαιο για τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ΗΠΑ στη Μεσόγειο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στην Ελλάδα, οι δύο Αμερικανοί γερουσιαστές, συναντήθηκαν και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια όπου συζητήθηκαν θέματα οικονομίας, ενέργειας, άμυνας και ασφάλειας καθώς και οι γεωπολιτικές εξελίξεις ειδικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Φωτογραφίες: ©NSA Souda Bay

Διαβάστε επίσης: Μενέντεζ προς ΥΠΕΘΑ | Έχετε ειρήνη μέσω της ισχύος

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This