ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύξηση θητείας στον Στρατό Ξηράς – Τι ισχύει για την ΕΛΔΥΚ
Defence Redefined
Published on 21/01/2021 at 19:00

Την αύξηση της θητείας στον Ελληνικό Στρατό Ξηράς αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) μετά από εισήγηση των Γενικών Επιτελείων. Να σημειωθεί ότι εισήγηση για αύξηση της θητείας υπήρχε εδώ και χρόνια από τα Γενικά Επιτελεία, αλλά τώρα έγινε αποδεκτή.

Μετά από αυτή την απόφαση, εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των οπλιτών του Στρατού Ξηράς με τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, που ήταν ήδη στους 12 μήνες.

Διαβάστε επίσης: Ν. Παναγιωτόπουλος | Σύντομα η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Για ποιους μειώνεται η θητεία

Tο ΚΥΣΕΑ αποφάσισε και μείωση κατά ένα μήνα της θητείας, στους στρατευμένους ειδικών κατηγοριών, δηλαδή αυτών που είναι υπόχρεοι για μειωμένη θητεία. Έτσι για τους στρατιώτες που είναι υπόχρεοι μειωμένης θητείας (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών κτλ) αυτή πλέον καθορίζεται στους 8 μήνες από 9 μήνες που είναι σήμερα.

Eπιπλέον, σύμφωνα με τα ελλαδικά μέσα, από την αύξηση της θητείας, εξαιρούνται όσοι θα υπηρετούν στις μονάδες της παραμεθορίου, οι οποίοι θα  συνεχίσουν να υπηρετούν 9 μήνες. Όσον αφορά την Ελληνική Δύναμη Κύπρου, η θητεία των στρατιωτών θα παραμείνει ως έχει. 

Η αυξημένη θητεία θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης.Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με υπουργική απόφαση.

Με πληροφορίες από: CNN.gr / eleftherostypos.gr 

Διαβάστε επίσης: Ανανεώνεται η δύναμη της ΕΛΔΥΚ με πτήσεις από και προς την Αθήνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This