ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αφγανιστάν | Χάος και εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Νεκροί και τραυματίες
Defence Redefined
Published on 26/08/2021 at 17:40

Δύο εκρήξεις έχουν σημειωθεί σήμερα γύρω στις 5:00 μ.μ. στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Το γεγονός έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές ενώ ακόμη παραμένει άγνωστη η ακριβής αιτία και ο αριθμός των απωλειών. 

Ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου John Kirby επιβεβαίωσε μέχρι στιγμής τις εκρήξεις, οι οποίες ανέφερε πως είναι αποτέλεσμα μιας περίπλοκης επίθεσης στην Abbey Gate, ενώ σημειώνει πως έκρηξη έγινε και στο Baron Hotel, πλησίον του σημείου της πρώτης έκρηξης. Η έκρηξη όπως αναφέρει έχει οδηγήσει σε απώλειες Αμερικανών και άλλων πολιτών. 

Ο αγγλικός τύπος αναφέρει πως πηγές από τους Ταλιμπάν κάνουν λόγο για τουλάχιστον 11 νεκρούς μεταξύ αυτών ξένοι και παιδιά. Βίντεο και εικόνες που άρχισαν να δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενδεικτικές για το χάος που επικρατεί στην περιοχή και δείχνουν πως υπάρχει αριθμός τραυματιών και νεκρών. Ήδη Γερμανία, Αγγλία, Τουρκία και άλλα κράτη που διατηρούν στρατεύματα στην περιοχή αρχίζουν να δημοσιεύουν ανακοινώσεις για την κατάσταση του προσωπικού τους.

Οι Αμερικανικές αρχές είχαν προειδοποιήσει από χθες για πληροφορίες και απειλές που είχαν από Ισλαμιστικές ομάδες ενώ νωρίτερα σήμερα δέχθηκε πυρά Ιταλικό αεροσκάφος που μετέφερε Αφγανούς πολίτες, με τον πιλότο ωστόσο να αναγκάζεται να κάνει μανούβρες αποφυγής ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. 

Η ενημέρωση συνεχίζεται αναφορικά με τις εκρήξεις στην Καμπούλ.

 

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν | Η Τουρκία ξεκινά την εκκένωση στρατευμάτων από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This