ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αφγανιστάν | Το αίμα ρέει ασταμάτητα – Εννέα νεκροί από βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα εναντίον βουλευτή
Defence Redefined
Published on 20/12/2020 at 17:52

Εννέα άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο Αφγανιστάν, κατόπιν επίθεσης με παγιδευμένο από εκρηκτικά αυτοκίνητο, το οποίο είχε ως στόχο Αφγανό βουλευτή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μασούντ Ανταράμπι ο βουλευτής Χαν Μοχάμαντ Ουαρντάκ, επέζησε της έκρηξης, αλλά βρίσκεται μεταξύ των 20 ανθρώπων που τραυματίστηκαν, στους οποίους περιλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Δεκάδες χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ύστερα από έφοδο των Ταλιμπάν στη Χελμάντ του Αφγανιστάν

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο στην διαδρομή που ακολουθούσε το όχημα που μετέφερε τον νομοθέτη ή αν το οδηγούσε κάποιος καμικάζι αυτοκτονίας, πρόσθεσε ο Ανταράμπι. Προς το παρόν κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση.

Το Αφγανιστάν αντιμετωπίζει μια μεγάλη αύξηση της βίας, ιδιαίτερα των βομβιστικών επιθέσεων, τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η αφγανική κυβέρνηση και οι Ταλιμπάν διεξάγουν συνομιλίες που αποσκοπούν να τερματιστεί η σύγκρουση που μαίνεται εδώ και σχεδόν 20 χρόνια στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν | Οι τελευταίες εξελίξεις στην πολύπαθη χώρα

Ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις αναφέρθηκαν επίσης σήμερα στις επαρχίες Λογκάρ, Νανγκαρχάρ, Χελμάντ και Μπανταχσάν, στις οποίες σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε ένας αριθμός πολιτών και μελών των δυνάμεων ασφαλείας. Την Παρασκευή τουλάχιστον 15 άμαχοι, εκ των οποίων 11 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από πιθανολογούμενη έκρηξη βόμβας στην επαρχία Γάζνι.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, ΑΠΕ, Reuters

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: 

Δείτε το C-RAM εν δράση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ | VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This