ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αφγανιστάν | Προέλαση των Ταλιμπάν και βομβαρδισμοί από την Αφγανική Αεροπορία – VIDEO
superadmin
Published on 08/08/2021 at 10:50

Προέλαση πραγματοποιούν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Όπως έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία, κατέλαβαν την πόλη Ζαράντζ στην επαρχία Νιμρόζ ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο κατέλαβαν και την πόλη Σεμπεργκάν πρωτεύουσα της επαρχίας Τζαουζάν στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν.

Πρόκειται για τις πιο σημαντικές νίκες τους από τον Φεβρουάριο του 2020 όταν με τις Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε συμφωνία για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Στην Καμπούλ, δολοφόνησαν τον επικεφαλής της υπηρεσίας ενημέρωσης και πληροφοριών της κυβέρνησης του Αφγανιστάν και εκπρόσωπο του προέδρου Ασράφ Γάνι Ντάουα Χαν Μιναπάλ.

 

Το Υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν με ανάρτηση του στο twitter ανέφερε ότι  33 τρομοκράτες Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και 30 άλλοι τραυματίστηκαν σε επιδρομές που πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του Στρατού στην περιοχή Σιρζάντ της επαρχίας Νανγκαρχάρ, χθες.

 

Συνολικά, το υπουργείο αναφέρει ότι κατά τις τελευταίες 24 ώρες σκοτώθηκαν 572 Ταλιμπάν ενώ 309 άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων του Στρατού σε διάφορες επαρχίες.

Σε μια άλλη εξέλιξη, χειριστής ελικοπτέρου τύπου Black Hawk της Αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας σκοτώθηκε όταν εξερράγη βόμβα στην Καμπούλ χθες Σάββατο, δήλωσαν αξιωματούχοι, ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι ισλαμιστές αντάρτες του κινήματος των Ταλιμπάν.

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν | Τραγική κατάσταση στην Πολεμική του Αεροπορία – Διαβεβαίωση ΗΠΑ για τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη

Αμερικανοί και Αφγανοί αξιωματούχοι εξηγούν πως πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια ώστε να υποστεί πλήγμα η επιχειρησιακή δυνατότητα της αφγανικής αεροπορίας εν μέσω της κλιμάκωσης της ολομέτωπης επίθεσης των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν έχουν καταλάβει δεκάδες περιοχές και συνοριακές διαβάσεις τους τελευταίους μήνες και ασκούν πιέσεις σε διάφορες επαρχιακές πρωτεύουσες, μεταξύ αυτών στη Χεράτ στο δυτικό τμήμα και την Κανταχάρ στο νότιο, την ώρα που αποσύρονται τα ξένα στρατεύματα.

Με πληροφορίες από: euronews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, defenceredefined.com.cy

*Φωτογραφία τίτλου: Αρχείο Αφγανικού Υπουργείου Άμυνας

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν | Μεγεθύνεται ο κίνδυνος η Λασκάρ Γκα να πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This