ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αφγανιστάν | Οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν με μη επανδρωμένο αεροσκάφος τον αυτουργό της επίθεσης στην Καμπούλ
Defence Redefined
Published on 28/08/2021 at 12:45

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χθες επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης “IS-Khorasan” στο Αφγανιστάν ως αντίποινα εναντίον όσων ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Το ύποπτο μέλος της ομάδας IS-K έγινε στόχος στην επαρχία Νανγκαρχάρ. Ένα drone “Reaper”, που εκτοξεύτηκε από τη Μέση Ανατολή, χτύπησε τον μαχητή ενώ βρισκόταν σε αυτοκίνητο με ένα άλλο μέλος του ΙS-Κ, σκοτώνοντας και τους δύο.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε την Παρασκευή ότι θα κυνηγήσει τους τζιχαντιστές πίσω από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της Πέμπτης. Δεν θα συγχωρήσουν, δεν θα ξεχάσουν, θα τους κυνηγήσουν και θα τους κάνουν να πληρώσουν, προειδοποίησε ο Μπάιντεν τους δράστες την Παρασκευή. Η επίθεση των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι η πρώτη αναφορά στο Αφγανιστάν μετά την έκρηξη της Πέμπτης.

Ο λοχαγός Μπιλ Ουρμπάν της Κεντρικής Διοίκησης δήλωσε ότι η μη επανδρωμένη αεροπορική επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι πέτυχαν τον στόχο χωρίς να είναι γνωστό αν υπάρχουν θύματα αμάχων. Μάλιστα, περιέγραψε την επιχείρηση ως αντιτρομοκρατική επιχείρηση πέρα ​​από τον ορίζοντα.

Το IS-K είναι το πιο ακραίο και βίαιο από όλες τις τζιχαντιστικές μαχητικές ομάδες στο Αφγανιστάν.

Πηγή: BBC

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν | Η Τουρκία ξεκινά την εκκένωση στρατευμάτων από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This