ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αφγανιστάν | Η Τουρκία θα στείλει τους Σύρους μισθοφόρους της να πολεμήσουν τους Ταλιμπάν – VIDEO
Defence Redefined
Published on 08/07/2021 at 08:13

Η Τουρκία προετοιμάζεται να αποστείλει τους Σύρους μισθοφόρους της στο Αφγανιστάν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) στις 6 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης με έδρα το Λονδίνο, η Τουρκία έχει ήδη συμφωνήσει με τους ηγέτες των αντιπροσώπων της στη Συρία σχετικά με τη διαδικασία ανάπτυξης των στρατευμάτων.

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) θα επιβλέπει την ανάπτυξη και θα επιλέξει τους μαχητές που θα σταλούν στο Αφγανιστάν. Οι μαχητές, στους οποίους η Τουρκία υπόσχεται μηνιαίο μισθό 2.000-3.000 δολαρίων, θα αναπτυχθούν στην πρωτεύουσα Καμπούλ για την προστασία του Διεθνές Αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι και άλλα κυβερνητικά κτίρια.

Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ, των οποίων τα στρατεύματα βρίσκονται σε διαδικασία απομάκρυνσης από το Αφγανιστάν πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, αποκάλυψαν ότι η Τουρκία θα διατηρήσει τις δυνάμεις της στην Καμπούλ κυρίως για να προστατεύσει το αεροδρόμιο.

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θα εργαστούν για να στρατολογήσουν αυτούς τους μισθοφόρους σε τουρκικές εταιρείες ασφαλείας με επίσημες συμβάσεις και να τις στείλουν εκεί (σ.σ στην Καμπούλ).  Η τουρκική πλευρά θέλει να παίξει με τους διεθνείς νόμους, εγγράφοντας αυτούς τους μισθοφόρους σε εταιρείες ασφαλείας και νομιμοποιώντας την παρουσία τους στην Καμπούλ», αναφέρει η έκθεση του SOHR.

Στο παρελθόν, η Τουρκία ανέπτυξε χιλιάδες Σύρους μαχητές στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν για να υποστηρίξει τους συμμάχους της και να προωθήσει τα συμφέροντά της. Και στις δύο περιπτώσεις, η Άγκυρα κράτησε σαν μυστικό την ανάπτυξη των Σύρων μισθοφόρων της σε αυτές τις περιοχές.

Εάν η απόφαση οριστικοποιηθεί από την Άγκυρα, οι Σύροι μισθοφόροι θα σταλούν στο Αφγανιστάν αρχής γενομένης τον επόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το SOHR.

Η Τουρκία φαίνεται να οργανώνει μια νέα στρατιωτική περιπέτεια στο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν έχουν ήδη προειδοποιήσει την Άγκυρα να μην αναπτύξει στρατεύματα στη χώρα μετά τις 11 Σεπτεμβρίου. 

Διαβάστε επίσης: Μετά την Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ, Σύροι μισθοφόροι θα αναπτυχθούν στο Κασμίρ για να πολεμήσουν την Ινδία – ΧΑΡΤΗΣ

Πηγή: SOHR

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This