ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αφγανιστάν | Αποχώρησε επίσημα ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης
Defence Redefined
Published on 31/08/2021 at 10:40

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, την Δευτέρα 30 Αυγούστου αποχώρησε από τον Αφγανιστάν ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης. Στην φωτογραφία που ανάρτησε το Υπουργείο Άμυνας εικονίζεται ο υποστράτηγος Chris Donahue να επιβιβάζεται σε C-17 της πολεμική αεροπορίας των ΗΠΑ για αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές πτήσεις στο Αφγανιστάν έχουν τερματιστεί αλλά η δουλειά της αμερικής στο Αφγανιστάν συνεχίζεται. Όμως σε αυτό το νέο κεφάλαιο οι ΗΠΑ εμπλέκονται μέσω της διπλωματίας.

Οι Αμερικανοί έδειξαν με αυτόν τον τρόπο πως τήρησαν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν και τα οποία οι ίδιοι οι Ταλιμπάν θεώρησαν ως “κόκκινες γραμμές”, ακόμα και μετά την πρόσφατη επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο αμερικανών στρατιωτών. Η κυβέρνηση Μπάιντεν με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να ολοκληρώσει την αποχώρηση από το Αφγανιστάν πριν την εικοστή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. 

Βέβαια, ένας πολύ μικρός αριθμός αμερικανών έχει παραμείνει και το πιο πιθανό ορισμένες δυνάμεις πληροφοριών ή ειδικών αποστολών των ΗΠΑ θα παραμείνουν στα πλαίσια αντιποίνων για την τελευταία επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως πως η ολοκλήρωση της αποχώρησης των Αμερικανών από το Αφγανιστάν, σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής. 

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν | Οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν με μη επανδρωμένο αεροσκάφος τον αυτουργό της επίθεσης στην Καμπούλ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This