ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αφγανιστάν | Αβεβαιότητα για την έκβαση της μάχης στην κοιλάδα Panjshir
Defence Redefined
Published on 08/09/2021 at 14:15

Μεγάλη σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες μέρες για την έκβαση της μάχης μεταξύ των Ταλιμπάν και του βασικού θύλακα αντίστασης στην κοιλάδα του Panjshir. Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν ισχυρίζονται πως έχουν καταλάβει το Panjshir και δημοσιεύουν φωτογραφίες με τις σημαίες τους να κυματίζουν στην πόλη. 

Ο ηγέτης των δυνάμεων αντίστασης κατά των Ταλιμπάν (NRF), Ahmad Massoud, ισχυρίζεται μέσω ηχητικού μηνύματος του που δημοσιεύθηκε χθες πως η αντίσταση συνεχίζεται και καλεί σε διεθνή βοήθεια στον αγώνα κατά των Ταλιμπάν. Επίσης, επιρρίπτει ευθύνες στην διεθνή κοινότητα ότι επέτρεψε στους Ταλιμπάν να ανέλθουν στην εξουσία. Επιπλέον, απευθυνομενος στους νέους που στελεχώνουν τις τάξεις των Ταλιμπάν, τους καλεί να αναλογιστούν πως οι εγκληματικές πράξεις στις οποίες προβαίνουν είναι ενάντια στον ισλαμικό νόμο.

Οι δυνάμεις του Panjshir ισχυρίζονται πως οι Ταλιμπάν μπορεί να κατέλαβαν ορισμένα κεντρικά σημεία αλλά οι μάχες συνεχίζονται, υπονοώντας πως ίσως να έγινε τακτική υποχώρηση και υπάρχουν σχέδια αντεπίθεσης. Υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση για την κατάσταση στην περιοχή ενώ το Al Jazeera κάνει λόγο για ανησυχίες ως προς το ποια θα είναι η συμπεριφορά των Ταλιμπάν απέναντι στους κατοίκους.

Με πληροφορίες από: Al Jazeera, Hindustan Times

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν | Οι Ταλιμπάν καλούν πιλότους να επιστρέψουν – Υπάρχουν στρατιωτικοί λόγοι;

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This