ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Αυτά είναι τα σκάφη S1200, της Norsafe που θα εξοπλιστεί ο Ελληνικός Στρατός – VIDEO
Defence Redefined
Published on 15/04/2021 at 11:59

Αναρτήθηκε χθες, στην κυβερνητική πύλη “Διαύγεια”, η κατακύρωση της συμφωνίας πλαίσιο για το Υποπρόγραμμα «Προμήθεια και εν Συνεχεία Υποστήριξη 41 Ταχυπλόων Σκαφών Μεταφοράς Προσωπικού» καθώς και το σχέδιο της συμφωνίας πλαίσιο εν συνεχεία υποστήριξης (ΕΣΥ) διάρκειας 7 ετών. Ο σχετικός διαγωνισμός του 2018 κατακυρώθηκε στην εταιρεία «VIKING NORSAFE LIFE – SAVING EQUIPMENT HELLAS SA».

Πρόκειται για το ταχύπλοο σκάφος «Viking Norsafe S-1200 Armored “-MUNIN S-1200″» της εν λόγω εταιρείας. Τα σκάφη θα παραδωθούν στο Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο Αττικής και το χρηματικό ύψος της 7ετούς Σ-Π (κύρια σύμβαση προμήθειας), ανέρχεται στα 15.997.845,97 ευρώ. Επιπλέον, προβλέπεται ετήσια συντήρηση όσων σκαφών παραδίδονται έως ότου μεταβιβαστεί στον ΕΣ το σύνολο των 41 σκαφών.

Διαβάστε επίσης: ULAQ | To πρώτο τουρκικό οπλισμένο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (AUSV) – VIDEO

Η σύνταξη του σχεδίου της συμφωνίας πλαίσιο, όπως και των εκάστοτε εκτελεστικών συμβάσεων, θα γίνει με μέριμνα της ΓΔΑΕΕ, με βάση την παρούσα κατακυρωτική απόφαση, τους όρους της σχετικής προκήρυξης, την προσφορά του προμηθευτή και τη νομοθεσία που ισχύει για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξουσιοδοτείται ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ για την ανάληψη ενεργειών κατάρτισης και υπογραφής της Σ-Π και των εκάστοτε εκτελεστικών συμβάσεων, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην κατακυρωτική απόφαση.

Το περιπολικό σκάφος S1200, της Norsafe, μπορεί να αναπτύξει υψηλή ταχύτητα, μεγαλύτερη των 65 κόμβων και έχει μεταφορική ικανότητα 14 αμφίβιων καταδρομέων. Το S1200 μπορεί να εξοπλιστεί επίσης με έναν τηλεκατευθυνόμενο σταθμό όπλων RCWS. Πέραν τούτων το σκάφος:

  • Είναι ιδανικό για κάθε είδους αποστολή έρευνας και διάσωσης, περιπολίες και άλλες ειδικές επιχειρήσεις
  • Επιχειρεί μακριά από τη βάση για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα
  • Διαθέτει ευέλικτη σχεδίαση που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του χρήστη 
  • Αποτελεί κατασκευή τελευταίας τεχνολογίας με χαμηλό ίχνος ραντάρ

Διαβάστε επίσης: Λιμενικό Σώμα | Παρέλαβε ακόμη δύο υπερσύγχρονα ταχύπλοα περιπολικά σκάφη

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This