ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυστριακή Rotax | Φρένο στις εξαγωγές κινητήρων για τα τουρκικά drones
Defence Redefined
Published on 26/10/2020 at 17:38

Η αυστριακή εταιρεία Rotax ανέστειλε την προμήθεια κινητήρων που χρησιμοποιούνται στα τουρκικά UCAVs Bayraktar TB2, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων STANDARD επικαλούμενο τον εκπρόσωπο Τυπο της Rotax.

«Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 χρησιμοποιούνται για στοχευμένες δολοφονίες όχι μόνο στον αγώνα κατά του PKK και των συμμάχων του Σύρων μαχητών, αλλά και στη σύγκρουση του Καραμπάχ», ανέφερε.

Σύμφωνα με το STANDARD, μέχρι στιγμής η Rotax δεν αισθάνθηκε υπεύθυνη για τη χρήση των κινητήρων της, επειδή αυτές οι συσκευές είχαν αρχικά παραχθεί για ελαφρά και εξαιρετικά ελαφριά αεροσκάφη και πωλήθηκαν σε αγοραστές, μέσω διεθνών πρακτορείων. Η Τουρκία εφοδιάστηκε με αυτούς τους κινητήρες μέσω της Ιταλίας.

Η Rotax αναφέρει ότι αυτή η κίνηση συμβαδίζει με την απόφαση της μητρικής εταιρείας Bombardier Recreational Products (BRP), η οποία νωρίτερα ανέστειλε τις προμήθειες προς την Τουρκία για το ίδιο θέμα.

Σημαντικές διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν τόσο στον Καναδά όσο και στην Αυστρία όταν έγινε γνωστό ότι η τεχνολογία που παράγεται στον Καναδά και την Αυστρία χρησιμοποιείται στα τουρκικά drones που χρησιμοποιούνται σήμερα από το Αζερμπαϊτζάν σε επιθέσεις κατά Αρμενίων στρατιωτών και πολιτών.

Πρόκειται για την δεύτερη εταιρεία, που παγώνει τις εξαγωγές της λόγο του Bayraktar TB2. Υπενθυμίζουμε ότι η καναδική εταιρεία L3Harris Wescam σταμάτησε να εξάγει συστήματα απεικόνισης και στόχευσης που χρησιμοποιούνται στο Bayraktar TB2. 

Επιπλέον, ο Καναδάς ανακοίνωσε στις 5 Οκτωβρίου ότι διακόπτει τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία και θα εξετάσει αν η χώρα αυτή παραδίδει καναδικό στρατιωτικό υλικό στο Αζερμπαϊτζάν.

Διαβάστε επίσης: Καναδάς | Σταματούν οι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This