ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Αυστραλία | Τα e-bikes και ρόλος τους στο πεδίο της μάχης
Defence Redefined
Published on 06/10/2021 at 13:45

Το 2ο Τάγμα του 14ου Συντάγματος Ελαφρού Ιππικού του Αυστραλιανού Στρατού (Queensland Mounted Infantry) δοκιμάζει τα χαμηλής παρατηρησιμότητας ηλεκτρικά ποδήλατα αναγνώρισης (Stealth Reconnaissance E-Bikes) σε συνδυασμό με το Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης τύπου Boxer.

Τα ποδήλατα είναι αθόρυβα και επιτρέπουν στους στρατιώτες που κάνουν την αναγνώριση να κινούνται γρήγορα στο πεδίο της μάχης με βεληνεκές έως και 100 χιλ. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας τα e-bikes επιτρέπουν στους στρατιώτες να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να συλλέξουν τις πληροφορίες που χρειάζονται σχεδόν αθόρυβα αφού μόνο ο θόρυβος από τον ηλεκτροκινητήρα τους είναι πολύ χαμηλός.

Η τελική ταχύτητα των e-bikes ανέρχεται στα 90χλμ/ώρα και με την χρήση τους βελτιώνουν την δυνατότητα του Συντάγματος να συλλέγει πληροφορίες ως αποσπώμενα στοιχεία των οχημάτων μάχης Boxer. 

Ο Υπολοχαγός, Thomas Ovey, ήταν ένας από τους πρώτους στρατιώτες που συμμετείχε στο νέο εγχείρημα ως μέρος της δοκιμής “2/14LHR (QMI) A Squadron” και εξήγησε τα πλεονεκτήματα που παρείχαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα κατά τη συλλογή πληροφοριών στο πεδίο της μάχης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τους επιτρέπει να κάνουν ασφαλή μεταφορά πληροφοριών, είτε αυτές είναι πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι στρατιώτες στο πεδίο της μάχης είτε ακόμα και αν κάποιος από τους στρατιώτες βγάζει φωτογραφίες στο τηλέφωνό του και θέλει να τις στείλει πίσω στα κεντρικά. Στη συνέχεια όπως εξήγησε, θα καλέσουν το επίμαχο σύνταγμα και θα βγάλουν τα χαμηλής παρατηρησιμότητας ποδήλατα, θα κατευθυνθούν προς το στόχο για να πάρουν τις πληροφορίες πιο γρήγορα σε σχέση με πριν. Με αυτόν τον τρόπο, οι στρατιώτες καλύπτουν περισσότερο έδαφος πολύ πιο σύντομα και εξοικονομούν χρόνο αντί να περιμένουν να έρθουν τα στρατεύματα σε αυτούς.

Μέχρι το τέλος του έτους θα δοθεί μια έκθεση σχετικά με την πιθανή χρήση της ικανότητας των χαμηλής παρατηρησιμότητας αναγνωριστικών e-bike στις ταξιαρχίες μάχης.

Διαβάστε επίσης: Μιανμάρ | Αγορά της ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας UM-1 για τον Στρατό της – Φωτογραφίες & VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This