ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ατύχημα στην Γαλλία με αεροσκάφος Rafale αναστάτωσε ολόκληρο χωριό – Φωτογραφία
Defence Redefined
Published on 19/02/2021 at 12:57

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale που πετούσαν λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος χτύπησαν πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια και έκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα χωριό στη νότια Γαλλία.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα στο μικρό χωριό Le Castellet, κοντά στο Manosque. Τα δύο αεροσκάφη Rafale είχαν απογειωθεί από μια κοντινή αεροπορική βάση σε εκπαιδευτική πτήση χαμηλού υψομέτρου, αναφέρουν τα διεθνή μέσα.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικό βίντεο από το ναυτικό ατύχημα στον κόλπο του Ομάν | VIDEO

Ξεκίνησε έρευνα για το «περιστατικό».

«Πετούσε τόσο χαμηλά και έκανε πολύ θόρυβο, στη συνέχεια κοίταξα και είδα το δεύτερο αεροσκάφος», δήλωσε ο δήμαρχος του χωριού στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων France Bleu

«Ήταν τόσο χαμηλα που σκέφτηκα ότι ίσως να πέρασε κάτω από τα ηλεκτροφόρα καλώδια», είπε ο Benoît Gouin, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο του εκείνη τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Ρωσικό μαχητικό Su-35 κατέρριψε ένα Su-30 κατά την διάρκεια άσκησης – VIDEO

Πιο κάτω στον δρόμο, ο ίδιος είπε ότι βρήκε ηλεκτρικά καλώδια πεσμένα στο έδαφος: «Ένα από τα αεροπλάνα χτύπησε το καλώδιο και το έκοψε. Κάλεσα αμέσως τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας.”

Η πτώση των καλωδίων προκάλεσε πυρκαγιά που γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο, αναφέρει η εφημερίδα La Provence.

Το χωριό παρέμεινε χωρίς ηλεκτρισμό για λίγες ώρες, ενώ ο δρόμος πρόσβασης σε αυτό είχε επίσης απαγορευτεί για λόγους ασφαλείας.

«Δεν υπήρξαν θύματα. Αυτό το περιστατικό κατά την πτήση ανάγκασε τον πιλότο του αεροσκάφους να προσγειωθεί με ασφάλεια στην αεροπορική βάση Orange, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας στην εφημερίδα La Provence.

Διαβάστε επίσης: Rafale – Πολλαπλασιαστής Ισχύος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος | Infographics

Με πληροφορίες από: thepigeonexpress / airlive.net / CNN

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This