ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αστυνομία Κύπρου | Σοβαρά επεισόδια και συμπλοκές στην Πάφο
Defence Redefined
Published on 05/01/2022 at 16:45

Ομάδα προσώπων που διαμένουν σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Χλώρακα φέρεται να δημιούργησαν νέο επεισόδιο  στην περιοχή της Χλώρακας πετώντας πέτρες και ξύλα, ενώ φέρονται επίσης να έριξαν πέτρες στους αστυνομικούς που έσπευσαν στη σκηνή, οι οποίοι έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Αστυνομίας, επεισόδια εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στην Πάφο, όταν 150 περίπου άτομα συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 6.50 το απόγευμα, δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, για συγκέντρωση σε συγκρότημα διαμερισμάτων στη Χλώρακα, 150 περίπου ατόμων τα οποία συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Κατά την άφιξη των μελών της Αστυνομίας στη σκηνή, αριθμός προσώπων που ήταν συγκεντρωμένα στον παραπάνω χώρο, κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους, ρίχνοντας εναντίον τους πέτρες και άλλα αντικείμενα. Λόγω του μεγάλου αριθμού προσώπων που βρισκόταν στην περιοχή συγκροτήθηκε αντιοχλαγωγική ομάδα, για αποκατάσταση της τάξης.

Κατά την άφιξη της αντιοχλαγωγικής ομάδας, τα πιο πάνω πρόσωπα διαλύθηκαν, ενώ τα μέλη της Αστυνομίας στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνέχισαν να διενεργούν μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες στην περιοχή. Κατά τις περιπολίες, ανακόπηκε για έλεγχο ένας 24χρονος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ένα μαχαίρι, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Επίσης, κατά τις περιπολίες, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου έγινε η συμπλοκή, εντοπίστηκε ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο, το οποίο είχε υποστεί αρκετές ζημιές.

Διαβάστε επίσης: EDEX 2021 | Η διοίκηση της Αστυνομικής Ακαδημίας της Αιγύπτου επισκέφθηκε το περίπτερο της Double Action Defence

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος, γύρω στις 6.30 το απόγευμα, ενώ ο ίδιος βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου του, σε αδιέξοδο δρόμο, αριθμός προσώπων, κρατώντας ξύλα και άλλα αντικείμενα, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και προκάλεσαν ζημιές στο όχημα του, ενώ ο ίδιος τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό του στο σημείο.

Την υπόθεση οχλαγωγίας, συμπλοκής, επίθεσης εναντίον Αστυνομικών, πρόκλησης ζημιάς σε περιουσία, και μαχαιροφορίας, διερευνά το ΤΑΕ Πάφου.

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει ώστε να κλείσει το συγκρότημα που, όπως είπε, “λειτουργεί παράνομα και στο οποίο διαμένουν 500 – 600 άτομα εκ των οποίων κάποιοι αιτητές πολιτικού ασύλου”. “Σήμερα”, είπε, “με τα επεισόδια δυστυχώς ζήσαμε στιγμές τρόμου με όλα τα αρνητικά με επακόλουθα”.

Ο κ. Λιασίδης ανέφερε πως για το συγκεκριμένο συγκρότημα έχει εκδοθεί σχετικό διάταγμα από την Έπαρχο Πάφου για να κλείσει.

Διαβάστε επίσης: Ν. Αναστασιάδης | Ενημέρωσε του ηγέτες της Ε.Ε για τις μεταναστευτικές ροές

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This