Αστυνομία Κύπρου | Ενισχύεται το δίκτυο αξιωματικών συνδέσμων στην περιφέρεια μας
Defence Redefined
Published on 23/11/2022 at 20:30

Με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των αξιωματικών συνδέσμων άλλων χωρών και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, η Αστυνομία Κύπρου διοργάνωσε στη Λευκωσία, το 4ο Περιφερειακό Συνέδριο Αξιωματικών Συνδέσμων.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο συνέδριο συμμετέχουν αξιωματικοί σύνδεσμοι και εκπρόσωποι πρεσβειών και διεθνών οργανισμών, που βρίσκονται τοποθετημένοι ή διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η γνωριμία μεταξύ αξιωματικών συνδέσμων, διπλωματικών ακολούθων και Αστυνομίας, υποβοηθώντας έτσι την περαιτέρω ενδυνάμωση των μεταξύ τους σχέσεων, αλλά και της συνεργασίας τους. Στο πλαίσιο του συνεδρίου γίνονται παρουσιάσεις και συζητούνται διάφορα σοβαρά, παγκόσμια ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, η τρομοκρατία, η εμπορία προσώπων και το διαδικτυακό έγκλημα.

Προσφωνώντας το συνέδριο, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ των χωρών και των αρχών επιβολής του Νόμου, μπορεί να νικήσει το έγκλημα. Σημείωσε μάλιστα ότι προς τούτο, το 4ο Περιφερειακό Συνέδριο Αξιωματικών Συνδέσμων, «μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου αξιωματικών συνδέσμων στην γεωγραφική περιοχή της Κύπρου».

Στο πλαίσιο του 4ου Περιφερειακού Συνεδρίου Αξιωματικών Συνδέσμων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, συνάντηση μεταξύ του Αρχηγού Αστυνομίας, κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου και του Αξιωματικού Συνδέσμου Ιαπωνίας, που εδρεύει στην Ελλάδα, κ. Yukihiro Takahashi. Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε επίσης ο Υποδιευθυντής της Δ.Ε.Ε. & Δ.Α.Σ. κ. Χάρης Φιλιπίδης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών.

Πηγή: Αστυνομία Κύπρου

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία Κύπρου | Εκπαίδευση στο κέντρο CYCLOPS για αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών σε αεροδρόμια

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This