Αστυνομία Κύπρου | Αναβολή άσκησης με Ισραήλ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Defence Redefined
Published on 24/03/2022 at 16:59

Η Αστυνομία Κύπρου ανακοίνωσε πως αναβλήθηκε η άσκηση «Joint Tactical Training 2022» που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου-Διεύθυνσης Ασφάλειας Αεροδρομίων (Δ.Α.Σ.Α.) και της Αεροπορικής Ασφάλειας Ισραηλινών Αρχών. Ο ακριβής λόγος αναβολής της άσκησης δεν έγινε γνωστός από τις αστυνομικές αρχές.

Η άσκηση αποσκοπούσε στη συνεργασία και τηνη άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση έκνομου περιστατικού στους χώρους των Αεροδρομίων με τη συμμετοχή των μελών της Δ.Α.Σ.Α και του προσωπικού των Ισραηλινών Αερογραμμών. Επιπρόσθετα, περιελάμβανε και συμμετοχή άλλων εμπλεκομένων φορέων των Αεροδρομίων, όπως της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes Airports Ltd, της πολιτικής αεροπορίας, της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας ICTS, εταιρειών εδάφους κ.α.

Κατά την διάρκεια της άσκησης δεν  θα δραστηριοποιούνταν πτήσεις ενώ θα πραγματοποιούνταν διάφορα σενάρια στους χώρους του Αεροδρομίου όπου εκτελούνται οι Ισραηλινές πτήσεις, όπου θα υπήρχαν και πυροβολισμοί με αβολίδωτα φυσίγγια.

Με πληροφορίες από: Αστυνομία Κύπρου

Διαβάστε επίσης: ΜΜΑΔ | Πλάνα από την εκπαίδευση στο Τρόοδος – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This