ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχηγός ΓΕΕΦ | Συνάντηση με γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ στο Προεδρικό
Defence Redefined
Published on 01/09/2021 at 11:15

Κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου Γ΄. 

Κατά την διάρκεια της τελετής ο γερουσιαστής Μενέντεζ συναντήθηκε και με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, ο οποίος σε σχετική ανάρτηση του ανέφερε πως η συμβολή του γερουσιαστή ξεχωρίζει για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν την τελετή, τα θέματα ασφάλειας τόσο στο επίπεδο του Κυπριακού προβλήματος όσο και στο ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο της Ανατολικής Μεσογείου ήταν στο επίκεντρο των αναφορών. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε τις πολιτικές δράσεις του αμερικανού γερουσιαστή  υπερ της απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, της αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών όλων των πολιτών και της εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύση του Κυπριακού σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Επίσης, τόνισε την συμβολή του κ. Μενέντεζ στην στρατηγική και εταιρική σχέση Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ και τον καθοριστικό του ρόλο στην προώθηση του East Med Act στο αμερικανικό Κογκρέσο. 

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ από την πλευρά του, αφού τόνισε τον αρνητικό ρόλο της τουρκικής πολιτικής στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιφέρεια, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Στόχος μου είναι να δω και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο.”

Διαβάστε επίσης: Μενέντεζ προς ΥΠΕΘΑ | Έχετε ειρήνη μέσω της ισχύος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This