ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Αρμενία | Σε διαδικασία αξιολόγησης τα αιωρούμενα πυρομαχικά – VIDEO
Defence Redefined
Published on 21/02/2021 at 12:18
Αρμενικής κατασκευής αιωρούμενα πυρομαχικά (loitering munitions) υποβάλλονται σε δοκιμές και στη συνέχεια θα περάσουν στην φάση της επιχειρησιακής αξιολόγησης, η οποία αν στεφθεί με επιτυχία θα ξεκινήσει την σειριακή παραγωγή, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Υψηλής Τεχνολογίας Hakob Arshakyan σε συνέντευξη τύπου.

Ο Arshakyan κατά την ομιλία του, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει την αμυντική βιομηχανία ως προτεραιότητα.

Μιλώντας για τους εξοπλισμούς του πυροβολικό και την ικανότητα κατασκευής πυρομαχικών, είπε: «Οι δυνατότητες που δημιουργήθηκαν, θα είναι σε θέση να καλύψουν πλήρως την εγχώρια στρατιωτική μας ζήτηση στην Αρμενία ήδη από φέτος. Αναφέρομαι σε εξοπλισμούς του πυροβολικού, όπως όλμους, εκτοξευτές βομβίδων και άλλα όπλα. Στην Αρμενία πραγματοποιήθηκαν σοβαρές επενδύσεις. Και από αυτήν την άποψη έχουμε ήδη μια βιομηχανική διαδικασία και την ευκαιρία να την επεκτείνουμε το 2021.”

Διαβάστε επίσης: Αρμενία | Αξιωματικός συνελήφθη επειδή αγνόησε τον ήχο drone, από το οποίο σκοτώθηκαν 18 στρατιώτες

Ο Arshakyan είπε ότι τρέχουν δεκάδες χρηματοδοτούμενα έργα για την ανάπτυξη επιθετικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UCAV) αλλά και επιτήρησης και αναγνώρισης (UAV), ως μέρος επιστημονικών-ερευνητικών προγραμμάτων. «Ένα μέρος από αυτά φτάνουν τώρα στην ολοκλήρωση τους. Τα UAV επιτήρησης και αναγνώρισης, που δεν υστερούν σε παραμέτρους από παρόμοια αεροσκάφη μπορούν ήδη να κατασκευαστούν στην Αρμενία », είπε, προσθέτοντας ότι αυτά τα UAV έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως από τον Αρμενικό στρατό στον πόλεμο του Αρτσάχ.

Είπε ότι τα αιωρούμενα πυρομαχικά, πέρασαν επιτυχώς τις κρατικές δοκιμές σε ορισμένες περιπτώσεις και η διαδικασία θα προχωρήσει με τις στρατιωτικές δοκιμές. Ο Arshakyan είπε ότι οι τεχνολογίες ραντάρ που έχουν αναπτυχθεί από την Αρμενία και χρησιμοποιούνται σε εξοπλισμούς αεράμυνας, έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί με επιτυχία. «Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση για τα συστήματα ραντάρ, τα συστήματα επικοινωνίας, αναγνώριση και επιτήρηση και για τα συστήματα με τεχνολογία λέιζερ. 

Διαβάστε επίσης: Αρμενία | Στο προσκήνιο η αγορά ρωσικών drone – Έρχονται μεταρρυθμίσεις στον αμυντικό στρατό – Φωτογραφίες & VIDEO

Όσον αφορά τα συστήματα οπτικής παρακολούθησης, έχουμε επίσης σοβαρές εξελίξεις, και ήδη την βιομηχανική ικανότητα, σύντομα θα το επεκτείνουμε και θα δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες τόσο όσον αφορά τις στρατιωτικές προμήθειες όσο και τις εξαγωγές μας», είπε.

Μια εκ των εταιρειών η οποία δραστηριοποιείται στην Αρμενία στην κατασκευή αιωρούμενων πυρομαχικών και μη επανδρωμένων αεροχημάτων είναι και η ProMAQ Group η οποία έχει ήδη στο ενεργητικό της μια σειρά από προϊόντα όπώς το αιωρούμενο πυρομαχικό HREESH (Τέρας). Το “Τέρας” το οποίο βρίσκεται ήδη στο οπλοστάσιο του Αρμενικού Στρατού έχει ακτίνα δράσης περίπου τα 20 χλμ ενώ το συνολικό βάρος του ανέρχεται σε 7 kg. Η δυνατότητα μεταφοράς φορτίου (εκρηκτική κεφαλή) ανέρχεται στα 1,6 κιλά.

 

Το 2017, η κυβέρνηση της Αρμενίας, διέθεσε 1,6 δισεκατομμύρια Ντραμ στην αμυντική βιομηχανία. Το 2018, οι χορηγήσεις αυξήθηκαν σε 2,4 δισεκατομμύρια, έπειτα σε 3,8 δισεκατομμύρια το 2019. Το 2020, η χρηματοδότηση ήταν 3,3 

δισεκατομμύρια, συν 3,4 δισεκατομμύρια επιπλέον καθώς ξεκίνησε ο πόλεμος. Το 2021 προγραμματίζεται χρηματοδότηση 4,6 δισεκατομμυρίων Ντραμ. 

Με πληροφορίες από: armenpress.am/eng  

Διαβάστε επίσης: 

https://defenceredefined.com.cy/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%b9%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%87%cf%84%cf%8d%cf%80/

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This