ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αρμενία | Αξιωματικός συνελήφθη επειδή αγνόησε τον ήχο drone, από το οποίο σκοτώθηκαν 18 στρατιώτες
Defence Redefined
Published on 05/01/2021 at 21:14

Ένας υποδιοικητής σε στρατιωτική μονάδας του Αμυντικού Στρατού , ο Αντισυνταγματάρχης A.V. (όπως τον κατονομάζουν τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης) συνελήφθη με την κατηγορία ότι έδωσε εντολή κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία οδήγησε στο θάνατο 18 στρατιωτών και το τραυματισμό ενός άλλου, αποκάλυψε η Εισαγγελία της Αρμενίας την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.

Ο πατέρας ενός από τους νεκρούς στρατιώτες έγραψε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα Artur Davtyan, στην οποία διηγήθηκε την ιστορία του. Ο πατέρας σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Caucasian Knot” Αφού έμαθε ότι ο γιος του είχε σταλεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετέβηκε εκεί με το αυτοκίνητό του για να υποστηρίξει τους στρατιώτες. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι στις 9 Οκτωβρίου, ήταν αυτόπτης μάρτυρας όταν ο υπόψη Αντισυνταγματάρχης έδωσε εντολή στους στρατιώτες να επιστρέψουν στο φορτηγό από το οποίο είχαν κατεβεί και να συνεχίσουν την πορεία τους αν και μπορούσαν να ακούσουν τον ήχο ενός Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (UAV) να πετάει κοντά τους. Λίγα λεπτά αργότερα, το φορτηγό δέχτηκε πυρά και οι στρατιώτες σκοτώθηκαν, έγραψε ο πατέρας στην επιστολή του.

Διαβάστε επίσης: Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν | Εκτενής χρήση UAVs και η πρώτη πολεμική χρήση για τους S-300 – VIDEO

Η Ερευνητική Επιτροπή σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αρμένικα μέσα ενημέρωσης, διαπίστωσε ότι ο υποδιοικητής της μονάδας αγνόησε τον ήχο του UAV και διέταξε τους στρατιώτες να επιστρέψουν στο φορτηγό και να συνεχίσουν. Ο υποδιοικητής φέρεται να είπε στους άνδρες του ότι “τα UAV είναι πρόβλημα των δυνάμεων της αεροπορικής άμυνας”.

“Με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που ελήφθησαν, ο Αντισυνταγματάρχης  A.V κατηγορήθηκε για κατάχρηση εξουσίας κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου, η οποία οδήγησε σε τρομερές συνέπειες. Την ίδια ημέρα, εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του, την οποία εκτέλεσε το δικαστήριο της επαρχίας Syunik, ” δήλωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Εκατοντάδες Αρμένιοι στρατιώτες έχασαν την ζωή τους από επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στις πρόσφατες συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Προσοχή: Εικόνες που μπορεί να ενοχλήσουν

Ήδη το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, έχει ξεκινήσει έρευνες για δεκάδες υποθέσεις που αφορούν πιθανές ευθύνες ανώτερων και ανώτατων Αξιωματικών που συμμετείχαν στον πόλεμο. 

Διαβάστε επίσης: Αρμενία | Στο προσκήνιο η αγορά ρωσικών drone – Έρχονται μεταρρυθμίσεις στον αμυντικό στρατό – Φωτογραφίες & VIDEO

*Φωτογραφία αρχείου

Με πληροφορίες από: panarmernan.net / caucasian knot

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This