Αργεντινή | Προμήθεια περιφερόμενων πυρομαχικών HERO από το Ισραήλ
Defence Redefined
Published on 07/01/2023 at 20:14

Το Υπουργείο Άμυνας της Αργεντινής υπέγραψε στις 27 Δεκεμβρίου σύμβαση με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας για την αγορά των περιφερόμενων πυρομαχικών Hero-120 και Hero-30 της Uvision.

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2021 | UVision Air “Η Κύπρος σημαντικός συνεργάτης για το Ισραήλ” – Φωτογραφίες και VIDEO

Ο υπουργός Άμυνας της Αργεντινής Χόρχε Ταϊάνα και ο επικεφαλής της ισραηλινής διεύθυνσης Yair Kulas υπέγραψαν τη σύμβαση.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια χώρα της Λατινικής Αμερικής προμηθεύεται την οικογένεια πυρομαχικών της Uvision και αποτελεί μέρος ενός προγράμματος που ξεκίνησε το 2022 από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αργεντινής για τον εκσυγχρονισμό των πυρομαχικών της χώρας μετά από αρκετά χρόνια. 

Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάκτηση αποθεμάτων χρησιμοποιημένων πυρομαχικών, από φορητά όπλα έως βόμβες και ρουκέτες πυροβολικού και αεροπορίας, καθώς και στην προσθήκη νέας τεχνολογίας πυρομαχικών.

Αν και δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες της σύμβασης από τον υπουργό Άμυνας της Αργεντινής, όσον αφορά την ποσότητα των συστημάτων ή το ύψος της σύμβασης, σύμφωνα με διεθνείς πηγές, πρόκειται για μια μικρή παρτίδα για την έναρξη της εκπαίδευσης του στρατού και του σώματος πεζοναυτών σε περιφερόμενα πυρομαχικά, ενώ μεγαλύτερη αγορά δύναται να ακολουθήσει στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι η Uvision αποτελεί και συνεργάτη της Rheinmetall, οχήματα της οποίας δύναται να φέρουν τα συστήματα της ισραηλινής εταιρείας. Χαρακτηριστικό  παράδειγμα το άρμα μάχης KF51 Panther της Rheinmetall που παρουσιάστηκε για 1η φορά στην Eurosatory και για το οποίο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω άρθρο.

Διαβάστε επίσης: Παρουσίαση KF-51 | Η Rheinmetall αναβιώνει τον γερμανικό πάνθηρα με μια νέα αντίληψη στην κατασκευή αρμάτων μάχης στην EUROSATORY 2022

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This