ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από την Βουλή εξαρτάται η αναστολή θητείας στους Νεοσύλλεκτους – Οι πρώτες ενδείξεις των κομμάτων
Defence Redefined
Published on 14/09/2020 at 13:19

Μια ξεκάθαρη προϋπόθεση για την χορήγηση αναστολών θητείας σε νεοσύλλεκτους της 2020 ΕΣΣΟ που θέλουν να σπουδάσουν στην Αγγλία, έθεσε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης και αυτή είναι πρόσληψη αριθμού Συμβασιούχων Οπλιτών για κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν. 

Η πρόσληψη των ΣΥΟΠ εξαρτάται από την έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε ενώπιων της Βουλής και θα κληθούν οι βουλευτές να τον ψηφίσουν. Σε περίπτωση που ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός δεν εγκριθεί από την Βουλή, τότε το Υπουργείο Άμυνας δεν θα προχωρήσει στη χορήγηση αναστολών για λόγους σπουδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας, η εικόνα που επικρατεί μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων είναι σχεδόν ξεκάθαρη. Πλην του Δημοκρατικού Συναγερμού, όλα τα κόμματα φαίνεται να αντιτάσσονται στην ψήφιση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει το ποια στάση θα τηρήσει το ΑΚΕΛ. 

Το κόμμα της αριστεράς, εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης ως “προβληματική σε διάφορα επίπεδα”, ωστόσο όλα είναι ανοιχτά σχετικά με την στάση που θα τηρήσει.  

Το θέμα θα τεθεί ξανά ενώπιων της Επιτροπής Άμυνας αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση. 

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός αφορά ποσό των 677 χιλιάδων ευρώ το οποίο θα προστεθεί στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. 

Διαβάστε επίσης: Επιτροπή Άμυνας | Αυστηρές δηλώσεις βουλευτών στον απόηχο της συζήτησης για την κατ’ εξαίρεση αναστολή θητείας

*Φωτογραφία αρχείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This