ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Απόπειρα φόνου στην Λευκωσία | Οι επαγγελματίες δράστες και οι άφαντοι κάλυκες
Defence Redefined
Published on 12/02/2021 at 13:33

Απόπειρα φόνου εναντίων 37χρονου ελληνοκύπριου σημειώθηκε την Τρίτη 09/02, στην περιοχή Χαλεπιανές στο Τσέρι. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της υπόθεσης, ο 37χρονος καθώς οδηγούσε το όχημα του δέχθηκε 7 σφαίρες στο αυτοκίνητο του από δύο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. 

Η Αστυνομία, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του 37χρονου βρέθηκε στην σκηνή την οποία σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, για να διεξάγει εξονυχιστικές έρευνες τόσο για εντοπισμό κάλυκων, που υπολογίζεται ο αριθμός τους να ανέρχεται στους επτά, όσο και για άλλα τεκμήρια που θα τους βοηθήσουν στην υπόθεση.

Στην σκηνή, δεν εντοπίστηκαν ούτε κάλυκες, ούτε άλλα τεκμήρια που να σχετίζονται με την εγκληματική ενέργεια, ενώ στην Αστυνομία δηλώνουν επίσημα ότι διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στα Κλαυδιά | Νεκρή 21-χρονή από πυροβολισμό τυφεκίου G3

Παρόμοια υπόθεση σημειώθηκε στο χωριό Γεράσα τον Απρίλιο του 2017, όταν μετά από φονική επίθεση, η Αστυνομία δεν εντόπισε ίχνη πυροβολισμών και κάλυκες στο σημείο. 

Χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς το τι συνέβει, αφού βρίσκονται εν εξελίξη έρευνες από την Αστυνομία με όλα τα σενάρια να διερευνώνται, αξίζει να αναφερθούμε σε συσκευές που εφαρμόζονται πάνω σε όπλα ούτως ώστε να συλλέγονται οι κάλυκες.  

Όταν ένα αυτόματο τυφέκιο πυροβολεί απορρίπτει τον κάλυκα από το πλευρό και τον εκτινάσσει σε απόσταση ενός μέχρι και πέντε μέτρων. Υπάρχουν συγκεκριμένες συσκευές, οι οποίες εφαρμόζονται σε κάθε είδος όπλου, οι οποίες μαζεύουν τους κάλυκες που απορρίπτει το όπλο.  

Η συσκευες αυτές, οι οποίες μπορεί να είναι και ένα απλό δίχτυ, χρησιμοποιούνται και από ευσυνείδητους κυνηγούς, οι οποίοι δεν θέλουν να αφήνουν τους κάλυκες τους στην φύση. Χρησιμοποιούνται επίσης και από ελεύθερους σκοπευτές οι οποίοι θέλουν να καλύψουν τα ίχνη τους. 

Οι συσκευές αυτές έχουν προσιτές τιμές και μπορεί να τις αγοράσει όποιος θέλει από το διαδίκτυο. 

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό τυφέκιο ΑΟΡ | Παρουσιάστηκε ενώπιον του ΓΕΣ – Φωτογραφίες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This