ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Απορρίπτει “προς το παρόν” το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μαας
Defence Redefined
Published on 22/12/2020 at 13:38

Τηλεγράφημα του γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) με τίτλο «Ο Maas κατά της παύσης όλων των εξαγωγών εξοπλισμού στην Τουρκία», αναφέρει πως ο ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας απέρριψε προς το παρόν την παύση όλων των εξοπλιστικών εξαγωγών στην Τουρκία λόγω της διένεξης για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Στρατηγικά, δεν το θεωρώ αυτό ως τον ορθό δρόμο», δήλωσε  σε συνέντευξή του με το DPA. «Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν και τόσο εύκολο έναντι ενός νατοϊκού εταίρου. Γιατί έχουμε ήδη βιώσει μια φορά ότι ο νατοϊκός εταίρος Τουρκία, επειδή δεν έλαβε άλλους πυραύλους από τις ΗΠΑ, τους αγόρασε απλώς έπειτα στη Ρωσία».

Ο Maas παραδέχτηκε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες δεν έχουν φέρει  μέχρι τώρα την επιθυμητή πρόοδο, ενώ τόνισε πως δεν έχει σταματήσει να ελπίζει σε κατάπαυση της διαμάχης δια της διπλωματικής οδού, λέγοντας πως «φυσικά, θα συνεχίσουμε να ποντάρουμε στο ότι θα υπάρξει λύση για τη διένεξη και δεν θα πρέπει μονίμως να αφαιρούμε από την εξοπλιστική συνεργασία έναν νατοϊκό εταίρο».

Διαβάστε επίσης: Εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας ζητούν οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This