ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Οπλισμένο Μη Επανδρωμένο Σκάφος Επιφανείας στο περίπτερο της BARRACUDA στην DEFEA 2023
Defence Redefined
Published on 07/05/2023 at 16:02

*Χρίστος Λοΐζου

Σε συνέχεια του 5ου επεισόδιο της 3ης σεζόν Podcast της DEFENCE ReDEFiNED με θέμα τα σκάφη επιφανείας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ στο 18:50), ο κ. Τάσος Ιωάννου, Director της Importica Ltd, ανέφερε, ότι η Barracuda αποτελεί παράδειγμα εταιρείας που μπορεί να καινοτομήσει και να παρουσιάσει κάτι ανάλογο και ακόμα και καλύτερο από το τι παρουσιάζουν άλλες χώρες. 

Ο κ. Ιωάννου, αποκάλυψε ότι στη φετινή έκθεση DEFEA 2023 στην Αθήνα, θα παρουσιαστεί το πρώτο Ελληνικής κατασκευής οπλισμένο Μη Επανδρωμένο Σκάφος Επιφανείας (USV). Το συγκεκριμένο σκάφος είναι αποτέλεσμα συνεργασίας 10 ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της άμυνας. 

Η πλατφόρμα θα αποτελεί μια νέα κατασκευή της Barracuda που θα φέρει βαρύ πολυβόλο 12,7 χιλ στην πλώρη και 2 ρουκετοβόλα στην πρύμνη τα οποία θα χρησιμοποιούν ρουκέτες καθοδηγούμενες από καταδείκτη λέιζερ. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα προς το παρόν, αλλά η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED θα βρίσκεται στην έκθεση DEFEA 2023 και θα παρουσιάσει εκτενώς το νέο αυτό επίτευγμα.

Η ελληνική εταιρεία Barracuda αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες και καινοτόμες εταιρείες στον τομέα των σκαφών επιφανείας. Συνεργάζεται για χρόνια με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος και της Κύπρου ενώ διαθέτει τεχνογνωσία που της επιτρέπει να συναγωνίζεται μεγάλους δρώντες του τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εταιρεία συμμετέχει σε διεθνές εκθέσεις άμυνας και ασφάλειας, εκπροσωπώντας επάξια την ελληνική αμυντική βιομηχανία στο εξωτερικό.

Η Barracuda ιδρύθηκε το 1992 και όπως αναφέρει η ίδια είναι πιστοποιημένη αμυντική βιομηχανία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Όπως αναφέρει η εταιρεία στη σελίδα της, κατασκευάζει φουσκωτά σκάφη με μεγάλη αντοχή, προσαρμοσμένα απόλυτα στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, θωρακισμένα, αλεξίσφαιρα με βαφή stealth, με προστασία, ανοιχτά αλλά και μη επανδρωμένα. Επίσης, αναλαμβάνει την τοποθέτηση οπλισμού σύμφωνα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις καθώς και άλλες εφαρμογές όπως πλωτήρες και καλύμματα πλωτήρων ελικοπτέρων. 

Διαβαστε πιο κάτω το άρθρο μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας της εταιρείας.

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Η χρήση των USV στην Κριμαία και τα ελληνικά i-sostis και Sea Rider | Φωτογραφίες και VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This