ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αποκαταστάθηκε μετά την βεβήλωση της, η τεράστια Ελληνική σημαία στο Καστελόριζο
Defence Redefined
Published on 28/09/2020 at 14:19

Την καταδίκη του για το περιστατικό προσβολής της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, από Τούρκους υπηκόους, εξέφρασε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών.

«Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ.

Στο μεταξύ, μέσα σε λίγες ώρες από το συμβάν, η ελληνική σημαία καθαρίστηκε και βάφτηκε ξανά στα γαλανόλευκα. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, μια ομάδα Τούρκων εθνικιστών μηχανικών φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την χυδαία πρόκληση στο Καστελόριζο. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τουρκικού δικτύου Karar TV, που έδωσε στη δημοσιότητα και πλάνα από drone μετά τη δολιοφθορά, οι δράστες πέταξαν κόκκινη μπογιά πάνω στην ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη στη δεξιά πλευρά του νησιού.

Για το περιστατικό διενεργούν έρευνα η αστυνομία και το λιμενικό.

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου | Αν ο εξοπλισμός στο Καστελόριζο υπερβεί τις συμφωνίες η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα χάσει

Δείτε τις φωτογραφίες: 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This