Αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ Γρηγορίου Ραχωβίτσα
Defence Redefined
Published on 04/07/2022 at 11:12

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ, Γρηγορίου Ραχωβίτσα, ο οποίος αγνοείται από το 1974 καθώς συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, τα αποκαλυπτήρια του Συνταγματάρχη (Τεχνικού) Γρηγορίου Ραχωβίτσα, μαζί με τα δύο αδέλφια του Ήρωα, Γεώργιο και Δημήτριο Ραχωβίτσα, σε τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος Μουζακίου, στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ακακίου. Στην εκδήλωση την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας

Ο Συνταγματάρχης Γρηγόρης Ραχωβίτσας, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), αγνοείται από τις 20 Ιουλίου 1974, ενώ συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά την τουρκική εισβολή, στην περιοχή του χωριού «ΒΑΒΥΛΑ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ», στην Κύπρο, μαχόμενος εναντίον των Τούρκων εισβολέων.

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης παρευρέθηκαν συγγενείς του Ήρωα, οι Βουλευτές Καρδίτσας κ.κ. Γεώργιος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Αντιπεριεφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ακακίου κ. Λάμπρος Αθανασίου, οι Διοικητές των τοπικών Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με πληροφορίες από: ΥΠΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνου Κόκκα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This