ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αποκαλυπτήρια Προτομής Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη
Defence Redefined
Published on 05/09/2021 at 11:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) τελέστηκε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα το ετήσιο Μνημόσυνο του Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα τη νύχτα της 3ης προς 4η Σεπτεμβρίου 2020 κατά τη διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος Ελευθέρας Πτώσεως. Ο Λοχίας Κωνσταντίνος Μελιγκώνης ήταν μέλος του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), του πλέον επίλεκτου τμήματος των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού. 

Με το πέρας του μνημόσυνου ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κωνσταντίνου Μελιγκώνη, η οποία ανεγέρθη στον τόπο όπου μεγάλωσε στην Πλατεία Ολυμπιονικών Νέας Χαλκηδόνας η οποία και μετονομάστηκε σε «Πλατεία Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη» κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Στην τελετή προς τιμήν του ηρωικού καταδρομέα, έδωσε το παρόν ο νέος Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. κ. Γαβριήλ, οι αρχηγοί των τριών κλάδων και ο διοικητής της διοίκησης Ειδικού Πολέμου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Καταδρομέα Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη, χαρακτηρίζοντάς τον «αληθινό Παλικάρι που με τη θυσία του εν ώρα καθήκοντος πέρασε στο Πάνθεον των Αθάνατων των Ενόπλων Δυνάμεων», ενώ επεσήμανε ότι η Προτομή του θα ακτινοβολεί ως φάρος ηρωισμού και αυτοθυσίας, φωτίζοντας την οδό της Τιμής και του Χρέους για τις γενιές των Ελλήνων, τόσο τις σημερινές όσο και αυτές που θα ακολουθήσουν.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών μέσα από την κάμερα του ALPHA NEWS | VIDEO

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This