ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Απειλούν να χτυπήσουν το Μπουρτζ Χαλίφα όπως την 11η Σεπτεμβρίου – Φωτογραφία
Defence Redefined
Published on 28/01/2021 at 09:53

Η ιρανική υποστηριζόμενη, τρομοκρατική ομάδα, Righteous Promise Brigades (RPB), η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, εξέδωσε ανακοίνωση απειλώντας για νέα επίθεση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στις 27 Ιανουαρίου, η μυστηριώδης ένοπλη ομάδα δημοσίευσε μια εικόνα με ένα drone να επιτίθεται στο Μπουρτζ Χαλίφα στην πόλη Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Με υψόμετρο 829,8 μέτρα, το Μπουρτζ Χαλίφα είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Η επίθεση που απεικονίζεται στην εικόνα, θυμίζει έντονα την επίθεση στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο που σημειώθηκε την 11η Σεπτεμβρίου το 2001, στην Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ. 

Στην αφίσα της RPB διακρίνεται μια έκρηξη μεταξύ του 80ου και του 100ου ορόφου του Μπουρτζ Χαλίφα, η οποία περιλαμβάνει επίσης ένα στίχο από το Κοράνι.

Η RPB ήταν πίσω από την επίθεση drone στις 23 Ιανουαρίου στη πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ομάδας, η επίθεση είχε ως στόχο μια σειρά θέσεων στο Ριάντ, όπως το παλάτι Al Yamamah, η επίσημη κατοικία του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και η έδρα του βασιλικού δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης: Η Κυβέρνηση Τραμπ θέλει να προχωρήσει στην πώληση UCAVs MQ-9B αξίας 2,9 δισ. δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – VIDEO

Στην πρώτη της δήλωση, η RPB απείλησε ότι θα διεξάγει επίθεσεις στα ΗΑΕ, συγκεκριμένα στο Ντουμπάι. Η νέα αφίσα ενισχύει αυτήν την απειλή.

«Το δεύτερο χτύπημα θα είναι στην φωλιά του κακού, στο Ντουμπάι, με τη βοήθεια του Παντοδύναμου, εάν επαναληφθούν τα εγκλήματα των Μπιν Σαλμάν (σ.σ Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβία) και Μπιν Ζάιντ(σ.σ Πρίγκιπας των ΗΑΕ)», αναφέρει η δήλωση.

Η RPB δήλωσε ότι η πρώτη της επίθεση ήταν απάντηση στους βομβαρδισμούς της 21ης ​​Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα του Ιράκ, τη Βαγδάτη. Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς. Ωστόσο, η RPB κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ.

Η ομάδα προφανώς σχεδιάζει περισσότερες επιθέσεις σε κράτη του Περσικού Κόλπου που αντιτίθενται στο Ιράν.

Διαβάστε επίσης: Κυρ. Μητσοτάκης | Ελλάδα-ΗΑΕ διαμορφώνουν πλαίσιο στρατηγικής συμμαχίας στην άμυνα – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This