ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απαντήσεις για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων στις Μονάδες, την Ορκωμοσία και την Εφεδρεία | VIDEO
Defence Redefined
Published on 15/06/2020 at 12:45

Σε νεότερη ενημέρωση σχετικά με την κατάταξη των νεοσυλλέκτων, την ορκωμοσία και τις παρουσιάσεις των εφέδρων, προχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου, του Υπουργείου Άμυνας Αντισυνταγματάρχης Χρίστος Πιερής, στην εκπομπή του ALPHA, “ΚΑΛΗΜΕΡΑ”. 

Όσον αφορά την ηλεκτρονική διαδικασία καταχώρησης των στοιχείων των νεοσυλλέκτων, ο κ. Πιερή ανέφερε ότι η συμμετοχή έφτασε στο 90%, χωρίς ωστόσο να σημαίνει πως το υπόλοιπο 10% είναι φυγόστρατοι.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερή, η φετινή ορκωμοσία θα διεξαχθεί ταυτόχρονα την ίδια ημέρα και ώρα. Το Υπουργείο προσανατολίζεται στο να διεξαχθούν οι ορκωμοσίες σε όλους τους χώρους στους οποίους θα στρατωνίζονται οι νεοσύλλεκτοι, ωστόσο λόγω της εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, το πιο πιθανό είναι να γίνουν χωρίς την παρουσία κόσμου. Οι εκδηλώσεις για τις ορκωμοσίες ενδεχομένως να προβληθούν είτε από τηλεοπτικές πλατφόρμες είτε από το διαδίκτυο. 

Η κατάταξη θα ξεκινήσει όπως ανακοινώθηκε στις 10 Ιουλίου για τους εξ αναβολής λόγω υγείας, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λάρνακας και μεταξύ 13 – 21 Ιουλίου θα διεξαχθεί κανονικά η κατάταξη για όλους τους υπόλοιπους νεοσύλλεκτους στα ΚΕΝ ανά επαρχία. Υπενθυμίζεται επίσης ότι θα λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής και το στρατόπεδο Χρίστου Σαμάρα στην Λευκωσία (4ο ΤΒΟ) το οποίο θα υποδεχθεί τους νεοσύλλεκτους από την Λευκωσία για αποφυγή μεγάλων μετακινήσεων.  

Διαβάστε επίσης: Ημερομηνίες Κατάταξης των Στρατευσίμων της 2020 ΕΣΣΟ | Πληροφορίες

Κατά τις 8 ημέρες κατάταξης οι νεοσύλλεκτοι θα εισέρχονται στα ΚΕΝ σε ομάδες των 5 αντί των 10 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Θα υπάρχει προκαθορισμένη ώρα εισδοχής για κάθε πεντάδα νεοσυλλέκτων, κάτι το οποίο το Υπουργείο θέλει να τηρηθεί. Έχει υπολογιστεί ο χρόνος, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Θα τηρούνται οι αποστάσεις και όσοι εξυπηρετούν τους νεοσύλλεκτους θα λαμβάνουν τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως ίσχυε και κατά την παράδοση ρουχισμού. Υπολογίζεται ότι 200 νεοσύλλεκτοι θα εισέρχονται κάθε μέρα στα ΚΕΝ.

Με το πέρας της διαδικασίας και την εξέταση των νεοσυλλέκτων από τους γιατρούς, θα λαμβάνουν φύλλο πορείας για τις μονάδες τους και θα μεταφέρονται με οχήματα της Ε.Φ σε αυτές την ίδια μέρα.

Να σημειωθεί ότι όσες μονάδες δεν έχουν την δυνατότητα στρατωνισμού των νεοσυλλέκτων, αυτοί ενδεχομένως να παραμένουν σε Κέντρα Εκπαίδευσης ακολουθώντας παράλληλα το ίδιο πρόγραμμα το οποίο θα ακολουθούσαν στις Μονάδες τους. Ιδιαίτερα στα στρατόπεδα της πρωτεύουσας, αναμένεται να μεταφερθούν στρατιώτες που ήδη υπηρετούν την θητεία τους, σε φυλάκια ούτως ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στις Μονάδες. 

Όσον αφορά την Εφεδρεία, οι παρουσιάσεις θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, γίνονται σκέψεις για εθελοντική συμμετοχή των εφέδρων σε ασκήσεις μικρής κλίμακας των Μονάδων τους.

Η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει σχετικά.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This