ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν σε καθημερινή βάση
Defence Redefined
Published on 21/07/2021 at 17:30

Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άνυξαν πυρ κοντά στα σύνορα και στο χωριό Yeraskh.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο επικεφαλής της διοίκησης του χωριού Yeraskh, Rudik Odikyan, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.

«Στις 19 Ιουλίου, στις 18.40, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ κατά των αρμενικών θέσεων που στρατοπεδεύουν στα σύνορα κοντά στο χωριό Yeraskh, για αρκετή ώρα με πολυβόλα διαφορετικού διαμετρήματος. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης όλμοι», αναφέρει το δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν είναι υπεύθυνη για την πρόσφατη κλιμάκωση στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, δύο ώρες μετά το περιστατικό στο Yeraskh, το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι υπήρξαν βομβαρδισμοί από την Αρμενική περιοχή στην περιοχή του Sadarak του Nakhichevan. Κανένα από τα δύο Υπουργεία δεν αναφέρει πληροφορίες για απώλειες.

«Στις 19 Ιουλίου, στις 20:50, οι θέσεις του Στρατού του Αζερμπαϊτζάν προς την περιοχή Sadarak της “Αυτόνομης Δημοκρατίας του Nakhchivan” δέχθηκαν πυρά και πάλι με όπλα διαφορετικού διαμετρήματος από το έδαφος της Αρμενίας», αναφέρει η δήλωση.

Η κατάσταση στις παραμεθόριες περιοχές επιδεινώνεται σταθερά. Οι ανταλλαγές πυρών καταγράφονται σε καθημερινή βάση, ενώ ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται. Εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης, ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινίαν κάλεσε τη Ρωσία και το CSTO για βοήθεια στην επίλυση της κατάστασης.

Διαβάστε επίσης: Αρμενία | Νέες προστριβές με το Αζερμπαϊτζάν – Μπήκαν στο έδαφος της Αρμενιας – ΧΑΡΤΗΣ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This