Ανταλλαγή πέραν των 200 αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Defence Redefined
Published on 11/04/2023 at 09:45

Η Ουκρανία και η Ρωσία ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν μια νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, η πρώτη που γίνεται μετά από έναν και πλέον μήνα. Στη Ρωσία επέστρεψαν 106 στρατιωτικοί και στην Ουκρανία 100.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι επέστρεψαν 106 Ρώσοι στρατιωτικοί, οι οποίοι, βρίσκονταν σε θανάσιμο κίνδυνο όπως ανέφερε, ενώ ήταν υπό κράτηση. Οι στρατιωτικοί θα μεταφερθούν αεροπορικώς στη Μόσχα όπου θα τους παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρικής διοίκησης, ο Άντρι Γιερμάκ, ανακοίνωσε την επιστροφή 100 στρατιωτικών στην Ουκρανία.

Η τελευταία ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας έγινε στις 7 Μαρτίου, όταν η Ουκρανία πήρε πίσω 130 στρατιωτικούς της και η Ρωσία 90.

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι περισσότεροι από 1.300 αιχμάλωτοι είχαν επιστρέψει στην Ουκρανία σε ανταλλαγές με τη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου. Έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές ακόμη ανταλλαγές.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών σε μεγάλο βαθμό

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This