Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου | Σοβαρό το περιστατικό κυβερνοεπίθεσης
Defence Redefined
Published on 29/03/2023 at 10:35

Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σύμφωνα με τον Πρύτανη, Πέτρο Πασιαρδή, ο οποίος μίλησε για το περιστατικό.

Αρχικά, ανέφερε ότι από χθες αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει σοβαρό περιστατικό κυβερνοεπίθεσης στο Πανεπιστήμιο και οι κεντρικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου δεν είναι προσβάσιμες μέχρι τη διερεύνηση του περιστατικού.

Συμπλήρωσε ότι μέχρι τώρα δεν γνωρίζουν τον βαθμό στον οποίο έχει επηρεαστεί το Πανεπιστήμιο, ενώ δημιουργήθηκε επιτροπή εσωτερικής διαχείρισης για αυτή την κρίση και γίνεται προσπάθεια να διαχειριστούν το θέμα με τον καλύτερο τρόπο.

Διευκρίνισε ότι δεν παρέχεται πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, αλλά ούτε στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, η οποία είναι υπερεξουσία λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Ακόμα, είπε ότι θα έχει σύσκεψη και εργάζονται εσωτερικά οι τεχνοκράτες για να δουν πως θα επαναφέρουν την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Πρόκειται για κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη και πριν λίγες βδομάδες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Λόγω της σοβαρότητα της κατάστασης θα είναι αργή η επαναφορά της λειτουργίας και θα πάρει κάποιες εβδομάδες.

Ο κ. Πασιαρδής ανέφερε ότι έχουν καταρτίσει ένα πλάνο για άμεση επαναφορά της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. 

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων – Σειρά του Κτηματολογίου μετά το Πανεπιστήμιο Κύπρου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This