ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

“Ανατολική Μεσόγειος 2021” | Τουρκική ναυτική άσκηση σε ΝΑΤΟϊκά πλαίσια
Defence Redefined
Published on 02/11/2021 at 18:30

Το διάστημα 1-12 Νοεμβρίου το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό διοργανώνει μεγάλη άσκηση με την συμμετοχή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων υπό την ονομασία “Ανατολική Μεσόγειος 2021”. 

Σύμφωνα με το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, η άσκηση σκοπεύει στην προετοιμασία για αντιμετώπιση πολλαπλών απειλών από πολυεθνικές δυνάμεις καθώς και επίσης και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της Τουρκικής Ναυτικής Δύναμης (TURMAFOR) για την αποστολή της στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος πέραν των 30 πλοίων διαφόρων τύπων, περίπου 30 πτητικά μέσα (αεροσκάφη και ελικόπτερα), 3 υποβρύχια, UAVs και μονάδες ειδικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές θα συμμετέχει προσωπικό πέραν των 5000 ατόμων από 10 χώρες. 

Θα συμμετέχουν και οι ΝΑΤΟϊκοί ναυτικοί σχηματισμοί SNMG2 και SNMCMG2 στους οποίους συμμετέχουν Τουρκικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρουμανικά και Ισπανικά σκάφη. Θα συμμετέχουν επίσης και μονάδες από το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν. Ως παρατηρητές θα παραστούν αντιπροσωπείες από Ουκρανία, Μπαχρέιν, Λιβύη, Ιορδανία, Ιράκ, Ομάν και Νιγηρία.

Με πληροφορίες από: Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ΝΑΤΟ, Daily Sabah

Διαβάστε επίσης: Κατάρ | Συμμετοχή σε στρατιωτικό διαγωνισμό με το ψευδοκράτος

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This