ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ανατολική Μεσόγειος | Συνεχίζεται ο πόλεμος των NAVTEX, καταφθάνει σε “ετοιμότητα μάχης” το Charles de Gaulle – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 01/09/2020 at 08:52

Νέα Navtex για σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτίως του Καστελόριζου, εξέδωσε η Τουρκία.

Η νέα αγγελία προς του ναυτιλλομένους, που αφορά το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και τα συνοδευτικά πλοία Ataman και Cengiz Han, έχει ισχύ μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου και αφορά την περιοχή που περικλείεται από τα εξής στίγματα:

Η προηγούμενη παράνομη τουρκική navtex έληγε την 1η Σεπτεμβρίου. Με τη νέα Navtex η παρουσία του Oruc Reis παρατείνεται για 11 ημέρες ακόμη, μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, λίγο πιο βόρεια.

O χάρτης της νέας τουρκικής Navtex που δείχνει ότι το Oruc Reis θα κινηθεί ακόμη πιο κοντά σε Kαστελόριζο και Ρόδο

Τα δυτικά όρια της περιοχής που δεσμεύει η Τουρκία και με αυτή τη Navtex φτάνουν, όπως και στις προηγούμενες, στον 28ο μεσημβρινό, στο όριο δηλαδή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που οριοθετήθηκε με την πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου.

Διαβάστε επίσης: Βαρύγδουπες δηλώσεις από Τουρκικό ΥΠΕΞ ⎸Η Τουρκία είναι ικανή να αποτρέψει τη Γαλλία στην Μεσόγειο

Στο μεταξύ στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται να καταπλεύσει η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle συνοδευόμενο από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού. 

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο θα είναι σε κατάσταση “ετοιμότητας μάχης” δηλαδή με πλήρες πολεμικό φορτίο το οποίο περιλαμβάνει πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Rafale, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης, αντι-υποβρυχιακό οπλοστάσιο καθώς και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού, στόχευσης και ηλεκτρονικών παρεμβολών που έχει αναπτύξει η γαλλική πολεμική βιομηχανία με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχουν μέσα αντιμέτρων στη διάθεση καμίας άλλης χώρας.

Η κάθοδος της γαλλικής ναυαρχίδας, διεξάγεται εν μέσω δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πως «η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις», ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την ίδια ώρα απειλούσε ευθέως Ελλάδα και Γαλλία πως «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Με πληροφορίες από: CNN.gr / ert.gr

Διαβάστε επίσης: 

Έκτακτο Εξοπλιστικό Πρόγραμμα Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων | Οι τελευταίες εξελίξεις

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This