ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβάθμιση σε ξηρά, θάλασσα και αέρα προβλέπουν τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα – VIDEO
Defence Redefined
Published on 10/09/2020 at 09:56

Μείγμα εξοπλισμών με βασικό χαρακτηριστικό τις άμεσες αγορές για κάλυψη αναγκών αλλά και την έναρξη νέων προγραμμάτων, ετοίμασε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. 

Πολεμική Αεροπορία: 

Στο γαλλικό πακέτο, πέραν της επιθυμίας για απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών Rafale επιδιώκεται η επαναπιστοποίηση των πυραύλων «made in France» όπως οι “Scalp”, αλλά και η αύξηση του ελληνικού αποθέματος των υποστρατηγικών όπλων.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν | Στο τραπέζι η αμυντική συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας και τα γαλλικά μαχητικά Rafale

Μαζί με τα αναβαθμισμένα F-16 στην κατηγορία viper, εκτιμάται ότι μεγαλώνει η ποιοτική υπεροπλία της ελληνικής αεροπορίας έναντι της τουρκικής. Και ενώ το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη, η αμερικανική πρεσβεία διαψεύδει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι δεν θα παραχωρούνται και οι πύραυλοι «Harpoon».

Πολεμικό Ναυτικό: 

Δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός του εξοπλιστικού προγράμματος το Πολεμικό Ναυτικό. Μέσω διεθνή διαγωνισμού, η Ελλάδα αποσκοπεί στην απόκτηση αριθμού νέων φρεγατών αλλά και κορβετών. Επιπλέων, η αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ αποτελεί προτεραιότητα για το ΠΝ. 

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Βουλή των Ελλήνων αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για το πρόγραμμα απόκτησης τορπιλών “βαρέως τύπου” Sea Hake mod 4, με τις οποίες θα εξοπλιστούν τα υπερσύγχρονα Υποβρύχια τύπου-214 και το εκσυγχρονισμένο “ΩΚΕΑΝΟΣ”.

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα προχωρήσει πλέον με ταχύτατους ρυθμούς, επιλύοντας ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Στρατός Ξηράς:

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Αθήνας περιλαμβάνει κρίσιμα για την εθνική άμυνα οπλικά συστήματα του Στρατού Ξηράς, όπως ο εκσυγχρονισμός των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 Apache αλλά και η αναβάθμιση των πολλαπλων εκτοξευτών MLRS.

Επιπλέον πληροφορίες από τον ελλαδικό Τύπο, κάνουν λόγο για απόκτηση 1.200 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ1117 από το πλεονάζον υλικό των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Η συγκεκριμένη είδηση κυκλοφορεί στα ελλαδικά ΜΜΕ, από τον περασμένο Νοέμβριο ωστόσο η νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέλαβε να τρέξει την διαδικασία, στο ταξίδι του στην Αμερική συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, έχοντας μαζί του και τον σχετικό φάκελο για την συνάντηση με τον ομόλογό του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρήκε θετικό έδαφος και φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα τρέξουν οι σχετικές διαδικασίες.

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, η Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, ενημέρωσε σχετικά την επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων.

Με πληροφορίες από: ΕΘΝΟΣ / HellasJournal / ERT / Εnikos.gr 

Διαβάστε επίσης: Έκτακτο Εξοπλιστικό Πρόγραμμα Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων | Οι τελευταίες εξελίξεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This