Αμερικανός ΥΠΑΜ | Διδάγματα για την άμυνα μικρών κρατών από την Ουκρανία – Αυξημένη έμφαση στη Ταϊβάν
Defence Redefined
Published on 17/05/2023 at 18:15

Από τον πόλεμο στην Ουκρανία εναντίον των δυνάμεων της Ρωσίας μπορούν να αντληθούν αρκετά διδάγματα για την Ταϊβάν, καθώς η εξελισσόμενη σύρραξη δείχνει πώς ένας μικρότερος στρατός μπορεί να αντισταθεί σ’ έναν μεγαλύτερο, δήλωσε την Τρίτη ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Έχουν αντληθεί αρκετά σημαντικά διδάγματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο για την άμυνα της Ταϊβάν σε περίπτωση ενδεχόμενης κινεζικής εισβολής.

Ένα από αυτά είναι πως με ασύμμετρους πόρους και ασύμμετρες τακτικές και τεχνικές, μια μικρότερη δύναμη μπορεί να αμυνθεί αληθινά έναντι μιας πιο ισχυρής.

Διαβάστε επίσης: Μικρά κράτη και στρατιωτική ισχύς: Μια ρεαλιστική προσέγγιση

Εκπαιδευμένες, εξοπλισμένες και εφοδιασμένες από διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, οι ουκρανικές δυνάμεις όχι μόνο μπόρεσαν να αντισταθούν στην επίθεση της Ρωσίας και να μην επιτρέψουν την κατάληψη της χώρας αλλά και να ανακαταλάβουν τμήματά της που είχαν κυριεύσει οι Ρώσοι, πρόσθεσε. 

Ο επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου έκρινε με αυτή την έννοια ότι η δυνατότητα να αντληθούν από αμερικανικά αποθέματα και να παραδοθεί οπλισμός στη νήσο της Ταϊβάν είναι κρίσιμη για τις προσπάθειές να προμηθευτεί η χώρα με αυτά που έχει ανάγκη για να αμυνθεί, όπως συμβαίνει στην Ουκρανία.

Ο προϋπολογισμός που ζητά το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την οικοδόμηση αποτροπής στον Ειρηνικό είναι κατά 40% αυξημένος από την προηγούμενη χρονιά και ανέρχεται στα 9,1 δις δολάρια.

Με πληροφορίες από: Υπουργείο Άμυνας ΗΠΑ, ΑΠΕ ΜΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Ταϊβάν | Αύξηση της στρατιωτικής θητείας λόγω της κινεζικής απειλής

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This