ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανικές εκλογές | Σκηνικό “πολέμου” στις ΗΠΑ – Στους δρόμους ο στρατός εν όψει των αποτελεσμάτων – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 03/11/2020 at 18:55

Κατά την προετοιμασία για την οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής αναταραχής, που μπορεί να προκύψει μετά από τα αποψινά εκλογικά αποτελέσματα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτιών Αμερικής, η εθνοφρουρά έχει αναπτυχθεί σε αρκετές πολιτείες.

Οι φόβοι για “νυχτερινό χάος” ελέω των εκλογών έχουν “πονοκεφαλιάσει” τις πολιτείες της Αμερικής τον τελευταίο μήνα, αναγκάζοντας τον Κυβερνήτη Τσάρλι Μπέικερ της Μασαχουσέτης τη Δευτέρα να «ενεργοποιήσει» 1.000 μέλη της εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης.

Διαβάστε επίσης: Ταραχές στις ΗΠΑ | Ο Τραμπ ανήγγειλε ανάπτυξη χιλιάδων βαριά οπλισμένων στρατιωτών

Στο Όρεγκον, η κυβέρνηση Kate Brown, για δεύτερη φορά, μέσα σε δύο μήνες, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την περιοχή του μετρό του Πόρτλαντ, επικαλούμενη πιθανή κοινωνική αναταραχή γύρω από την έκβαση των εκλογών.

Δυνάμεις της Φρουράς, έχουν κινητοποιηθεί και στο Τέξας, την Αλαμπάμα και την Αριζόνα σε μεγάλες πόλεις στις αντίστοιχες πολιτείες τους, εν αναμονή βίαιων επεισοδίων.

Την περασμένη εβδομάδα, η εθνοφρουρά της Πενσυλβανίας αναπτύχθηκε στην περιοχή του μετρό της Φιλαδέλφειας εν μέσω επεισοδίων μετά τη δολοφονία ενός αφροαμερικανού από την αστυνομία. 

Σύμφωνα με πηγές του NBC, στον Λευκό Οίκο, από αύριο, θα ανεγερθεί ένας  φράχτης γύρω από το προεδρικό συγκρότημα με 250 στρατιώτες της φρουράς σε κατάσταση επιφυλακής.

Από το απόγευμα της Δευτέρας, αμερικανικά στρατεύματα έχουν εντοπιστεί σε αρκετές πόλεις, στα πλαίσια της προετοιμασίας για το βράδυ της Τρίτης.

Νότια Φιλαδέλφεια: 

Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας: 

Σικάγο: 

Αταλάντα: 

Διαβάστε επίσης: Συγκρούσεις και φωτιές απέναντι από το Λευκό Οίκο, διαδηλώσεις και επεισόδια σ’ όλη την Αμερική

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This