Αλγερία | Στο καλάθι των εξοπλιστικών Su-57, S-500 Prometheus, T-14 Armata και αναβάθμιση Su-34
Defence Redefined
Published on 22/10/2022 at 18:10

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ζήτησε να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στην Αλγερία, για την συμφωνία της χώρας για αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων αξίας 7 δισ. δολαρίων. 

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Αλγερία θέλει να αποκτήσει  ρωσικά μαχητικά stealth Su-57, για να αντιμετωπίσει την απειλή στην περιοχή επειδή τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ εξοπλίζουν τη λιβυκή κυβέρνηση.

Η συμφωνία με της Αλγερίας με την Μόσχα, η οποία δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί επίσημα, υπογράφηκε το 2021 και αφορά 14 μονάδες Su-57 Felon, το σύστημα αεράμυνας S-500 Prometheus, την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης T-90, καθώς και την αγορά του T-14 Armata, την αναβάθμιση των μαχητικών Su-30 με νέα ραντάρ, κινητήρες και πυραύλους , καθώς και την αγορά μαχητικών Su-34. Το τελευταίο υποτίθεται ότι θα αντικαταστήσει, σύμφωνα με φήμες, το απαρχαιωμένο αλγερινό μαχητικό κρούσης Su-24M.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η Αλγερία αποτελεί έναν “μυστικό” πελάτη των Su-57, ωστόσο οι παραδόσεις στην χώρα, θα γίνουν μετά το 2025, όταν υποτίθεται ότι θα ξεκινήσει η σειριακή παραγωγή της εξαγωγικής έκδοσης του μαχητικού αεροσκάφους.

Η ανησυχία των Αμερικανών και οι ισχυρισμοί του Μάρκο Ρούμπιο, βασίζονται στο ότι η  η Αλγερία θα μπορούσε να είναι η χώρα που θα ανυψώσει τη ρωσική αμυντική βιομηχανία με αυτές τις εντολές. Επιπλέον, η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει βιομηχανική συνεργασία και μεταφορά τεχνολογίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αλγερία, αποτελεί έναν από τους  πιο μυστικοπαθείς αγοραστές, ρωσικών εξοπλισμών, ανακοινώνοντας την τελευταία στιγμή τις συμφωνίες της χωρίς να εξηγεί πολλά στους πολίτες της.

Διαβάστε επίσης: Αλγερία | Αναφορές για αγορά του κινεζικού υπερηχητικού πυραύλου YJ-12B – Φωτογραφία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This