Αλγερία | Ο Πρόεδρος Ταμπούν επιδιώκει εισδοχή στην ομάδα BRICS
Defence Redefined
Published on 01/08/2022 at 13:00

Ο Αλγερινός πρόεδρος Αμπντελματζίντ Ταμπούν αναφέρθηκε χθες Κυριακή το βράδυ στην πιθανότητα η χώρα του να ενταχθεί στην ομάδα BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική).

“Η BRICS μας ενδιαφέρει”, καθώς “θα επέτρεπε να απομακρυνθούμε από την έλξη των δύο πόλων”, είπε ο κ. Ταμπούν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε. “Αποτελεί οικονομική και πολιτική δύναμη”, επιχειρηματολόγησε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, τόνισε πως δεν θέλει να προκαταλάβει τις εξελίξεις, αλλά διαβεβαίωσε πως θα υπάρξουν “καλά νέα”. “Πρέπει να εκπληρώνονται ορισμένα οικονομικά κριτήρια” για την εισδοχή στην BRICS και η Αλγερία πληροί μεγάλο μέρος τους, έκρινε.

Ο πρόεδρος Ταμπούν έλαβε μέρος στα τέλη Ιουνίου στη σύνοδο κορυφής της BRICS που έγινε ψηφιακά. Αναφέρθηκε στην “προσέγγιση της Αλγερίας για την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί νέα οικονομική τάξη όπου θα κυριαρχούν η ισοτιμία και η δικαιοσύνη μεταξύ των χωρών”, κατά το Αλγερινό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων APS.

Διαβάστε επίσης: Αλγερία | Απορρίπτει οποιαδήποτε ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις και κλείνει τον εναέριο χώρο της για τα γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This