ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ακούγιου | “Σε περίπτωση σεισμού η Μεσόγειος και η Μερσίνη θα καταστραφούν” – Φωνές για τον πυρηνικό σταθμό – VIDEO
Defence Redefined
Published on 20/01/2021 at 09:58

Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής από τις εκρήξεις δυναμίτη στον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου στη Μερσίνη κατά τη διάρκεια εργασιών. Μάλιστα οι εκρήξεις ήταν τόσο δυνατές που προκλήθηκαν ζημιές και στα γύρω σπίτια.

Ο Bουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλπάι Αντμέν δήλωσε ότι 86 σπίτια υπέστησαν ζημιές ενώ ο νομάρχης με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι συστάθηκε επιτροπή για τον προσδιορισμό των ζημιών και ότι οι πολίτες θα αποζημιωθούν.

Διαβάστε επίσης: Συρία | Τουλάχιστον 46 νεκροί σε έκρηξη βυτιοφόρου

Πάντως εξ αρχής υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στην περιοχή.

Ομάδα από το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες έρευνες σχετικά με τις εκρήξεις. Το συμβάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, θα εξεταστεί από κάθε άποψη και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τους υπαίτιους. “

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του CHP Mersin Ali Mahir Başarır, ισχυρίστηκε ότι ενώ ο πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου ήταν ακόμη υπό κατασκευή, είχαν σχηματιστεί ρωγμές στο δάπεδο από σκυρόδεμα στο οποίο πάνω βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρας. 

Ο Başarır, μοιράστηκε βίντεο από την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Mersin Akkuyu στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

Στο μήνυμα βίντεο που δημοσίευσε, ο Başarır είπε: “Οι ρωγμές δημιουργούνται στο έδαφος καθώς συνεχίζεται η κατασκευή. Επειδή, το Ακούγιου είναι μια σεισμολογική ζώνη. Το έδαφος είναι εντελώς νερό (σ.σ κάτω από το έδαφος, ενδεχομένως να υπάρχει νερό). Σε περίπτωση σεισμού, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, η Μεσόγειος και η Μερσίνη θα καταστραφούν. Ο δρόμος είναι κοντά, σταματήστε τον πυρηνικό σταθμό. “

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Τουλάχιστον 21 τραυματίες εξαιτίας έκρηξης και πυρκαγιάς σε πολεμικό πλοίο | VIDEO

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εταιρία που ανέλαβε να διεκπαιρεώσει τον πυρηνικό σταθμό στο Ακουγιου, ανακοίνωσε ότι 2,451 τόνοι ενισχυμένου σκυροδέματος τοποθετήθηκαν στο θεμέλιο για να παρέχουν την καλύτερη σκλήρυνση της πλάκας θεμελίωσης του κτιρίου του αντιδραστήρα στη δεύτερη μονάδα ισχύος του εργοστασίου. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, η ποσότητα του σιδήρου που χρησιμοποιήθηκε ισούται με το ένα τρίτο του βάρους όλων των μεταλλικών κατασκευών στον Πύργο του Άιφελ στη Γαλλία. 

Η εταιρεία ανέφερε ότι 17 χιλιάδες κυβικά μέτρα σκυροδέματος χύθηκαν στην πλάκα θεμελίωσης, η οποία είναι 6.000 864 τετραγωνικά μέτρα, ύψος 2,6 μέτρα και βάθος 78 μέτρα στην περιοχή όπου θα κατασκευαστεί ο αντιδραστήρας.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤΑΚΤΟ | Μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού –  αισθητή και στο εσωτερικό της Κύπρου – VIDEO

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ / SOL.org.tr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This