ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αιθιοπία | Τελεσίγραφο 72 ωρών προς τις δυνάμεις του Τιγκράι για να παραδοθούν – ΧΑΡΤΗΣ
Defence Redefined
Published on 23/11/2020 at 09:28

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Αμπιι Αχμεντ εξέδωσε χθες τελεσίγραφο 72 ωρών προς τους ηγέτες της περιοχής του Τιγκράι, στόχου στρατιωτικής επίθεσης, τονίζοντας ότι είναι “τελευταία ευκαιρία” για αυτούς να παραδώσουν τα όπλα. 

@Southfront

“Ο δρόμος προς την καταστροφή σας πλησιάζει στο τέλος του και σας ζητάμε να παραδοθείτε μέσα μέσα στις επόμενες 72 ώρες”, έγραψε ο Αμπιι Αχμεντ σε ανακοίνωση προς τους ηγέτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι (TPLF) που ελέγχει την περιοχή αυτή.

“Σας καλούμε να παραδοθείτε ειρηνικά μέσα σε 72 ώρες, αναγνωρίζοντας ότι είστε σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Επωφεληθείτε από αυτήν την τελευταία ευκαιρία”, έγραψε ο `Αμπιι σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.

Εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώνει νωρίτερα ότι αιθιοπικά στρατεύματα που προωθούνται σχεδιάζουν να περικυκλώσουν την περιφερειακή πρωτεύουσα Μέκελε, με άρματα μάχης και να τη βομβαρδίσουν για να αναγκαστούν οι δυνάμεις του Τιγκράι να παραδοθούν.

Το χρονικό όριο που έθεσε ο πρωθυπουργός Αμπιι, πιθανότατα θα κλιμακώσει τις συγκρούσεις στο Τιγκράι, όπου το TPLF διατηρεί ακόμη τεράστιες περιοχές. Η πόλεμος στην περιοχή είναι ακόμη πολύ μακριά από το τέλος του και μπορεί να συνεχιστεί για εβδομάδες, αν όχι μήνες, εάν το TPLF, απορρίψει το τελεσίγραφο.

Διαβάστε επίσης: Αιθιοπία | Εκατοντάδες νεκροί μετά από συγκρούσεις των Ομοσπονδιακών δυνάμεων και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου – VIDEO

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ / ΑΠΕ ΜΠΕ / IWN / SF

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This